SON DAKİKA
Hava Durumu

Eski DSP’li 74 bakan ve milletvekilinden Kılıçdaroğlu’na destek

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın seçimlerde Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklamasının ardından DSP'den tepki ve üst düzey istifalar geldi. Eski DSP'li 74 bakan ve milletvekili de Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2023 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2023 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Eski DSP’li 74 bakan ve milletvekilinden Kılıçdaroğlu’na destek

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın 14 Mayıs'taki seçimlerde Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklamasının ardından DSP'den üst düzey istifalar geldi. Birçok il örgütü de Aksakal'ın PM onayı olmadan açıkladığı bu kararı desteklemeyeceklerini açıkladı.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın Cumhur İttifakı'nı destekleyeceklerini ve seçimlere AKP listelerinden gireceklerini açıklamasının ardından Genel Başkan Yardımcıları Onur İste, Selçuk Karakülçe ve Dilara Tambova görevlerinden istifa etti. Genel Başkan Yardımcıları ile birlikte bazı il örgütlerinde de istifalar olurken eski DSP'li 74 bakan ve milletvekili Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini açıkladı.

21'inci dönem DSP Samsun Milletvekili Tarık Cengiz, eski DSP'li 74 milletvekili ve bakanın Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini bildirdi. Evrensel'de yer alan habere göre, Cengiz açıklamasında, "Bugün yaşadığımız gelişmelerden dolayı açıklamamızı yenileme ihtiyacı hissettik. Daha önce 52 DSP eski milletvekili ve bakan arkadaşımızın yaptığı açıklamayı bugün 74 eski DSP bakan ve milletvekili arkadaşları olarak yeniden yapmak istiyoruz. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Kılıçdaroğlu’na desteğimizi bir kez daha haykırıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Şu anki yönetim birkaç sandalye uğruna pazarlıklar yapmaktadır"

DSP yönetimi de eleştiren Cengiz, "Bugün görüyoruz ki; DSP’nin şu anki yönetimi birkaç sandalye uğruna pazarlıklar yapmaktadır. Ecevit’in yolunda yürüyenler bu seçimlerde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na desteklerini sonuna kadar vereceklerdir" dedi.

Kılıçdaroğlu’na destek açıklamasını yapan DSP’lilerin isimleri şunlar:

Ahmet Güzel, Ahmet Tan, Ayşe Jale Ağırbaş, Akif Serin, Ali Ahmet Ertürk, Ali Arabacı, Ali Günay, Ali Ilıksoy, Ali Tekin, Attila Mutman, Ayşe Gürocak, Bayram Fırat, Dayanıklı, Boray Baycık, Cengiz Güleç, Çetin Bilgir, Edip Özgenç, Emin Kara, Erdal Kesebir, Erol Al, Evliya Parlak, Fadlı Ağaoğlu, Güler Aslan, Hadi Dilekçi, Halil Çalık, Halit Dikmen, Harun Öztürk, Hasan Akyol, Hasan Gemici, Hasan Macit, Hasan Özgöbek, Hikmet Sami Türk, Hüseyin Mert, İhsan Çabuk, İstemihan Talay, Kazım Üstüner, Kemal Vatan, Melda Bayer, Mehmet Çümen, Mehmet Kocabatmaz, Mehmet Yaşar Ünal, Metin Bostancıoğlu, Mustafa İlimen, Mustafa Vural, Mahmut Erdir, M.Tahir Köse, M.Kemal Tuğmaner, Necdet Tekin, Nezire Karakuş, Numan Gültekin, Nural Karagöz, Orhan Ocak, Ömer Üstünkol, Rahmi Sezgin, Ramis Savaş, Saffet Başaran, Sadık Kırbaş, Salih Dayıoğlu, Sancar Sayın, Savaş Yazıcı, Suat Çağlayan, Süleyman Yağız, Şadan Şimşek, Tarık Cengiz, Turhan İmamoğlu, Uluç Gürkan, Yalçın Gürtan, Yavuz Bildik, Yekta Açıkgöz, Ziya Aktaş.

DSP Genel Başkan Yardımcılığından istifa eden Dilara Tambova, "DSP Başkanlık Kurulundan ayrıldığımı kamuoyunun bilgisine sunarım. Genel Başkanın Parti Meclisi'nin onayı olmadan Cumhur İttifakı'na katılma yönünde aldığı kararı tanımıyorum" dedi.

  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.