SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: Rahat durmazsan Atina'yı vururuz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun'da yaptığı konuşmada, "Artık füzelerimizi yapmaya başladık. Bu üretim tabii Yunan'ı ürkütüyor. 'Tayfun' diyorsun, Yunan ürküyor, 'Atina'yı vurur' diyor. Sen rahat durmazsan, Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak, bir şeyler yapması lazım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2022 19:08
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2022 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Erdoğan: Rahat durmazsan Atina'yı vururuz!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Samsun Gençlik Buluşması'nda konuştu. Yunanistan'a adalar üzerinden eleştiride bulunan Erdoğan, "Atina rahat durmazsa vururuz" dedi.

Türkiye’deki savunma sanayi hakkında konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

"Göreve geldiğimizde savunma sanayi yüzde 20 yerliydi, şimdi yüzde 80 yerli, bu konuma geldik. Bu ne demek? Artık biz, bize yetiriyoruz. F-16'nız var, mühimmatınız olmasa ne yapardınız? Bir işe yarar mı? Ama şimdi F-16'nın mühimmatını biz yapıyoruz. Özellikle SİHA'larda yapıyoruz. Şimdi artık füzelerimizi yapmaya başladık. Bu üretim tabii Yunan'ı ürkütüyor. 'Tayfun' diyorsun, Yunan ürküyor, 'Atina'yı vurur' diyor. Eee vuracak tabii. Sen rahat durmazsan, sen Amerika'dan adalara, şuradan, buradan bir şey almaya çalışırsan Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak, bir şeyler yapması lazım."

"Göbeğimizi kendimiz keseceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "4-5 bin tır Suriye'nin kuzeyine Amerika silah mühimmat gönderiyor. Bunu defaatle kendilerine söylememe rağmen hiç umurlarında değil. Dedim kusura bakmayın, biz NATO'da sizinle beraberiz, beraber olmamıza rağmen siz, bize bu yanlışı yapıyorsunuz ve terör örgütünün yanında yer alıyorsunuz. Öyleyse kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz başka çare yok." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.