SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan erken seçimi dile getirmeye başladı

Bugüne değin ısrarla seçimlerin zamanında yapılacağını söyleyen Erdoğan son günlerde seçimin erkene alınmasını dile getirmeye başladı. Erdoğan, "Seçim tarihini belki biraz öne çekeceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2023 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2023 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Erdoğan erken seçimi dile getirmeye başladı

Partisinin Genel Merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2023 seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, mevsim şartları dikkate alınarak seçim tarihinin biraz öne çekilebileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı, "Mevsim şartlarını göze alarak, 2023 seçimlerinin tarihini belki biraz önce çekeceğiz" dedi. 

Erdoğan'ın konuşmalarından satırbaşları şöyle:

-Kuruluşumuzun ardından girdiğimiz ilk seçim yılı olan 2002'de üye sayımız 400 binler seviyesindeydi. Yargıtay Başsavcılığı tarafından açıklanan kayıtlara göre 2023 yılına 11 milyon 241 bin üyeyle girdik. Diğer partilerin üye sayılarını üst üste koyun 2 ile çarpın, yetmedi 3 ile çarpın yine de AK Parti'nin üye sayısına yetişemiyor. AK Parti’nin üye sayısı bir siyasi partinin erişebildiği en yüksek üye rakamıdır.

-Bu sabah Sayın Putin ile görüşmem oldu. Türkiye-Rusya-Suriye olarak bir süreç başlattık. Ardından dışişleri bakanlarımızı bir araya getireceğiz. Daha sonra da gelişmelere göre liderler olarak bir araya geleceğiz. Derdimiz bölgede suhuleti sağlamak, barışı egemen kılmak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.