SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: Dinin emrettiği bir yasaya niye karşısınız

Başbakan Tayyip Erdoğan Meclis'ten geçen alkolle ilgili düzenlemeler konusunda dini bir savunma getırerek "İki tane ayyaşın yaptığı yasa muteber oluyor da dinin emrettiği bir yasa sizin için enden reddedilmesi gerekiyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2013 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2013 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Erdoğan: Dinin emrettiği bir yasaya niye karşısınız

Partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, başta alkol kullanımına ilişkin yasal düzenleme ve Reyhanlı saldırısı olmak üzere çeşitli konularda değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"3. Boğaz Köprüsü'nün yarın temelini atıyoruz. İstanbul ulaşımına yeni bir kolaylık ve zenginlik katacak. Öğleden sonra ise bir başka adım atacağız, açılış yapacağız.

Köprü 2*5 şeritli olmak üzere 2 bin 164 metre uzunluğunda olacak. Asma köprü, bağlantı yolları dahil, maliyeti yaklaşık 4.5 milyar dolar olacak. İnşallah 2.5 yılda köprü ve otoyolu tamamlayacağız.

İnsanı bir makineye benzeten akımlar olmuştur. Muhafazakar, demokrat bir parti olarak bizim insana bakışımız son derece nettir, sarihtir, açıktır. İnsan, Allah'ın yeryüzündeki halifesidir.

Yollar, konutlar inşa etmek önemlidir ama yetmez. Biz insana maddi ihtiyaçları kadar, manevi ihtiyaçlarını sağlayacak özgür ortamı sağlamakla mükellefiz. Biz binlerce Fatih Sultan Mehmet, Ulubatlı Hasan, Molla Gürani, Akşemseddin yetişsin istiyoruz. Yüzlerce Mimar Sinan, Itri yetiştirmeliyiz. Biz çocuklarımıza hedefler göstermek zorundayız.

Medya gençliğimize düşünmeyi, okumayı değil farklı uygulamaları telkin ederse o zaman aradığımız nesli bulamayız. Son 200 yıldır gençlerimiz ithalci taklitçi bir anlayışla yoğrulmuştur. Kendi mecrasında yürümemiş, çocuklar formatlanmak istemiştir.

Biz hiçbir dayatmanın içinde değiliz. Biz ortaya tercihler koyarız. Bizim yaptığımız dayatmalara son vermek, tercih özgürlüğü vermektir. Fatih nesline böyle anlamlı bir yasa armağan ettiğiniz için sizleri yürekten kutluyorum.

Yazın bakalım nereye kadar yazacaksınız. Bilim sizin düşündüğünüz gibi tavsiyelerde bulunmuyor. Bilim bunun zararlı olduğunu çok net ortaya koyuyor. Basit gördüğümüz sigara insanı lime lime doğruyor. İnancı gereği yapıyor diyorlar. Hangi din olursa olsun din doğruyu emrediyorsa din emrediyor diye karşısında mı duracaksınız? İki tane ayyaşın yaptığı yasa muteber oluyor da dinin emrettiği bir yasa sizin için neden reddedilmesi gerekiyor. Bütün hastalıkların anası alkoldür. Basit gördüğünüz sigara insanı lime lime doğruyor. Kökünden yasaklama gibi bir şey söz konusu değil.

Bu ülkede trafik terörü denilen bir vahşet var. Buna karşı tedbirimizi almak zorundayız. Bu terörün en önemli nedeni alkoldür.

Oldu-bittiye getirildi diyorlar. Biz kaç yıldır bu yasa üzerinde çalışıyoruz. Ehli olanlar bu yasa üzerinde çalışımıştır.

CHP yönetimine aynen şunu söylüyorum, siz aynen bu şekilde devam edin. CHP'ye gönül verenlere sesleniyorum; 'Siz sakın bu yöneticilerinizin izinden gitmeyin.'

Hiç kimse alkol düzenlemesini kimlik düzenlemesi haline getirmemelidir. Düzenleme, yaşam tarzına müdahale değildir. İçeceksen git alkolünü al, evinde iç.

Bu düzenleme bir yasak değil, yaşam tarzı ve kimliklere müdahale değildir. Bu konuda destek veren MHP'ye de teşekkür ediyorum.

CHP Genel Başkanı Reyhanlı'daki ziyaretimize gelenler için 'bindirilmiş kıta' diyor. Bizim bindirilmiş kıta anlayışımız yoktur. Sen halen müdürlükten kurtulamadın. Biz siyasetin içinde geldik. AK Parti Reyhanlı'da yüzde 72 oy aldı. Biz bindirilmiş kıtalarla kendimizi aldatmayız.

Ahmet Tuna, şehit olan oğlu Oğulcan Tuna'nın adının okula verilmesini istedi. Gerekli talimatı verdik. Şehit olan üç öğrencinin adını da okula vererek, isimlerini yaşatacağız.

Reyhanlı'da bu alçakça saldırının ardından, daha dumanlar tüterken bize karşı bir kampanya yürütüldü. Hem Hatay'ı hem de Türkiye'yi tahrik edecek girişimlerde bulundular. Hatay ve Reyhanlı'da muhalefetin yansıttığı gibi bir atmosfer yok. Hatay'da tehlikeli bir oyun tezgahlanıyor. Türkiye dışında tezgahlanıyor. Siyasi mezhepçilik yapılıyor.

Hatay'da gazeteci, tüccar, işadamı kılığındaki bazı karanlık şahısların ajanlık derecesindeki, vatana ihanet derecesindeki faaliyetleri tespit edilmiştir. Bunlar tutuklanarak yargıya teslim edilmiştir. Maalesef bu şahısların CHP içindeki bazı milletvekilleriyle irtibatları da tüm delilleriyle, belgeleriyle tasdiklendi. Örneğin CHP'ye yakın bir gazetenin Hatay temsilcisi, ajanlık yaptığına dair çok bariz delillerle şu anda tutuklanmış durumdadır.

Bizim Suriye tavrımız; etnik, dinsel, mezhepi saikler üzerinden şekillenmez. Biz Suriye meselesine tamamen insani baktık. Diktatör Beşşar Esad, babasının rekorunu aştı. Babası 30 bin kişiyi öldürdü, Esad'ın öldürdükleri 100 bine yaklaştı.

Suriye meselesine mezhep aşamasından bakmak son derece tehlikelidir. Hataylılar bu oyuna gelmesin. CHP bizi desteklemeyebilir, bizim Suriye politikamızı eleştirebilir. CHP, Suriye konusunda tehlikeli oyunlar konusunda taşeron olarak yer almaz. Buna millet de yargı da müsaade etmez.

CHP'ye oy vermiş kardeşlerimin, CHP'nin başında nasıl bir kadro olduğunu görmelerini istiyorum. CHP Genel Başkanı'nın bize 'terörist başı' diyecek kadar izanını kaybetmesinin nedeni, bu karanlık senaryolarda yer almalarıdır. Suçluluk psikolojisidir.

CHP'den iki heyet, Suriye'ye giderek, eli kanlı Esad'la görüştü. Utanmadan fotoğraf çekip yayınladılar. Hatay'da bazı vatandaşlar işbirlikçi ve maşa olarak kullanıldı. CHP'li bir milletvekilinin yakın akrabası da karanlık senaryoların içinde yer aldı.

CHP heyetine rehberlik yapan kişi, hem Reyhanlı saldırısını, hem de kamplara yönelik saldırı planlarını yapan kişinin ta kendisidir. CHP'yi Şam'a götüren, Esad'la görüşmelere katılan şahıstır.

CHP Genel Başkanı ve bazı arkadaşları boğazlarına kadar çamura battılar. Benim istihbaratımın elinde deve değil, otomobillerin fotoğrafları var. CHP tatmin edici açıklama yapmalıdır. Lafla değil, belgeyle açıklama yapmalıdır. CHP Genel Başkanı ve arkadaşları derhal istifa etmelidir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.