SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan'dan sürpriz koalisyon açıklaması

AKP Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan, 24 Haziran'da Cumhur İttifakı'nın 300 milletvekili çıkaramaması durumunda koalisyon arayışına gidilebileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2018 23:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2018 23:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Erdoğan'dan sürpriz koalisyon açıklaması

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan katıldığı bir radyo programında koalisyon konusunda önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan kendisi seçilip, parlamentoda çoğunluğu alamamaları halinde koalisyon arayışına gidilebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı ve cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan, "Mehmet'in Gezegeni Seçim Özel" programında Gezegen Mehmet'in sorularını yanıtladı.

24 Haziran Seçimleri^'nde kendisinin cumhurbaşkanı seçilip Cumhur İttifakı'nın 300 milletvekili çıkaramaması ihtimali üzerine koalisyondan söz eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanının partisinden kopması diye bir şey yok. Yeni dönemde partili cumhurbaşkanlığı süreci var. Tarafsızlığa gelince o başka bir şey. Bir diğer konu parlamento içinden istediğiniz kişiyi kabinenize alırsınız ama üyeliği düşer. Dışarıdan da alabilirsiniz. Yemin etmek artık ben partili değilim demek değil. Tarafsız davranacağına yemin etmektir. 16 Nisan'la birlikte bunlar kalktı. Burada en önemli olan parlamentodan alacağı kişi artık parlamento üyesi olmayacak. Mesela şu anda yeni bir şey duydum. Şu anda başkanlık yarışında olanları yardımcısı olarak atayacağını söylüyor.

Bizde ben yok biz var. Ben diyemeyiz. Zaman zaman bana ters düşenler olabilir. Ters düşenin kanaatini de paylaşmak zorunda değilim. Nihai kararı verecek olan tabii liderdir. Zaman zaman bazı kurumlarımızda yaşıyoruz bunu. Faturayı ödeyen sonunda siyasetçi oluyor.

Millet o defteri (parlamenter sistem) kapattı 16 Nisan'da. Kalkıp anayasal olarak anayasayı değiştirme gücünü parlamentoda yakalayabilirlerse buyursun değiştirsinler. Ya da millete gidecek gücü bulurlarsa gitsinler. Pazar günü neticeyi göreceğiz milletimiz bakalım nasıl bir takdirde bulunacak."

Eleştiren vatandaşlara teessüf etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı radyo programında kendisini eleştiren vatandaşları dinledi. Vatandaşlar OHAL, sağlık ve eğitim sistemi, parlamenter sistem, ekonomi gibi konularda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. Erdoğan bu sorular karşısında, "Üzülerek söylüyorum bunların astı astarı yok. Kendilerine teesüf ediyorum" yanıtını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.