SON DAKİKA
Hava Durumu

EMEP, Yeşil Sol Parti listesinden seçime girecek

Emek Partisi, Yeşil Sol Parti listelerinden, kendi adaylarıyla seçimlere katılmaya karar verdiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2023 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2023 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
EMEP, Yeşil Sol Parti listesinden seçime girecek

Emek Partisi, 14 Mayıs'taki genel seçimler için Yeşil Sol Parti listelerinden, kendi adaylarıyla seçimlere katılmaya karar verdiğini duyurdu.

Partinin Genel Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Tek adam yönetiminin yenilmesi ve sömürülen-ezilen halk kitlelerinin mücadelesinin ilerletilmesi partimizin güncel ve acil hedefidir. Bunun için Emek ve Özgürlük İttifakı ile birlikte yürüttüğümüz ortak mücadele çalışmalarını güçlendirmek önceliğimiz olmaya devam ediyor.

Bu anlayış ve tutumla, EMEP olarak 14 Mayıs 2023’te gerçekleşecek olan seçimlere Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bir parçası olarak katılmak için hazırlık çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

İttifakımızın seçimlerden güçlü bir şekilde çıkması için seçim yeterliliği olan partilerin alan boşaltma yöntemi ve çok parti-tek liste formülüyle seçimlere girmesinin önemli olacağını bugüne kadar her vesileyle vurguladık. Bu yöntemin;  ittifakımızın genişlemesi ve güçlenmesi için yeni katılım ve seçim iş birlikleri bakımından da yararlı olacağını dile getirdik."

İttifakın bileşenleriyle yapılan görüşmelerde sonuca ulaşamadıklarının belirtildiği açıklamada, Yeşil Sol Parti listelerinden, kendi adaylarıyla seçimlere katılmaya karar verdikleri belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.