SON DAKİKA
Hava Durumu

'Yeşim Tekstil’de yüzde 5 zam teklifi işçi düşmanlığıdır'

EMEP Bursa İl Örgütü, Yeşim Tekstil'de 4 bin 500 işçinin başlattığı grev hakkında açıklamada bulundu. Açıklamada, yüzde 5 zam teklifinin 'grev çağrısı ve işçi düşmanlığı' olarak değerlendirildiği kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2022 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2022 21:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Yeşim Tekstil’de yüzde 5 zam teklifi işçi düşmanlığıdır'

Bursa’da kurulu bulunan TEKSİF’in örgütlü olduğu Alamaxtex (Yeşim Tekstil) fabrikasında toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 4 bin 500 işçinin başlattığı grev ikinci gününde.

TEKSİF üyesi 4500 işçinin başlatmış olduğu grevle ilgili açıklama yapan Emek Partisi Bursa İl Örgütü, Yeşim Tekstil’de hakları için greve çıkan Teksif üyesi işçilerle dayanışma çağırısı yaptı.

"DİRENEN YEŞİM TEKSTİL İŞÇİSİ KAZANACAK"

Pandemi sürecinde işçilerin üretime devam ettiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"İktidar ve sermaye sınıfı azdırdıkları enflasyonla işçilere yaşamı çekilmez hale getirdi. Son bir yılda elektrik, doğalgaz ve akaryakıta yapılan zamlar yüzde 200’ün üzerine çıktı. ENAG tarafından yapılan araştırmaya göre yıllık enflasyon oranı yüzde 185. Basit bir market poşeti 500 lirayla dolmuyor. Artık araba gibi 36 ay taksitle mont satılıyor. Yoksulluğun bu derece yaygınlaştığı süreçte Bursa’nın en köklü kuruluşlarından Alamaxtex’te (Yeşim Tekstil) 4 bin 500 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme süreci 1 Ağustos’ta başladı. Teksif Sendikasının yüzde 25 olarak ifade ettiği zam oranı bile patron tarafından kabul edilmeyerek, işçilere yüzde 5 zam dayatıldı. Bu dayatma ve yoksulluk ücretini kabul etmeyen işçiler ve Teksif sendikası aldığı kararla 40 yıllık fabrikada grev kararı alarak grevi başlattı."

“YEŞİM TEKSTİL İŞÇİLERİYLE DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

"İşçilerin yaşadığı yoksulluğu yüzde 25 değil yüzde 100 zam yapılsa bile karşılamak mümkün değildir" denilen açıklamada, enflasyon oranını hükümetin açıkladığı yüzde 85 olarak kabul edilse bile yüzde 5 zam teklifinin 'grev çağrısı ve işçi düşmanlığı' olarak değerlendirildiği kaydedildi. Parti, işçi ve emekçilere greve çıkan Teksif üyesi işçilerle dayanışma çağrısında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.