SON DAKİKA
Hava Durumu

EMEP Bursa İl Örgütü: Ekmek zammı geri çekilsin

EMEP Bursa İl Örgütü, ekmek zammına tepki gösterdi. Açıklamada, “Halkın en temel ihtiyacı olan ekmeğe yapılan zam insanları açlığa mahkum etmiştir” denildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2022 20:32
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2022 20:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
EMEP Bursa İl Örgütü: Ekmek zammı geri çekilsin

Bursa’da ekmeğe gelen zamma Emek Partisi Bursa İl Örgütü’nden tepki geldi. Yapılan açıklamada, “2021 yılının Aralık ayında 2 bin 825 TL olan asgari ücretle 1412 ekmek alınabilirken, bugün 5.500 TL olan asgari ücretle 1.100 ekmek alınabilmektedir. Yani yoksulun emekçinin sofrasından 312 ekmek çalınmıştır” denildi.

Açıklamada, “Ülkemiz 2021-2022 sezonunda 9 Milyon 300 bin ton buğday ithal etmiştir. Bu yıl bu rakamın 10 milyon ton olması beklenmektedir. Bir yıldır savaşta olan Ukrayna buğday üretimini aksatmadan sürdürmekte ve ülkemize buğday satmaktadır. Bir yılda gübreye yapılan yüzde 315’in üzerindeki zam, mazota yapılan yüzde 280 civarındaki zam eklenince çiftçimiz artık üretemez hale gelmiştir. Kendi çiftçisinin tarım desteğini bile ödemekten kaçınan iktidar, ülkede emekçilerin yarattığı bütçeye başka ülkelerin çiftçilerini desteklemeyi tercih etmektedir” denildi.

“EKMEĞE YAPILAN ZAM BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLMUŞTUR”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“İklimi, toprakları, akarsuları bu üretimi yapmaya yeterlidir. Ancak yıllardır tarım ihmal edilmiş, çiftçi her yıl zararına üretmek zorunda bırakılarak ekmekten vazgeçmek zorunda kalmıştır. Böylece ülkemiz kendi kendine yeter yedi ülkeden biri olmaktan çıkıp en temel ekmek ihtiyacı için buğdayı bile satın alır hale getirilmiştir. Yapılacak iş basittir. Halkın kaynaklarını üreten emek veren emekçilere döndürmek, inşaat şirketleri yerine tarımı destekleyerek çiftçinin üretmesine olanak sağlamaktır. Ekmeğe yapılan zam bardağı taşıran son damla olmuştur.”

Emek Partisi İl Örgütü yaptığı açıklamada taleplerini şöyle sıraladı; "Ekmek zammı geri alınmalıdır. Enerji ve akaryakıt zamları geri alınmalıdır. Pazara çıkamaz hale getirilen emekçilere acilen ek zam yapılmalıdır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.