SON DAKİKA
Hava Durumu

'Emekli ve çalışanına 'fakir fukara' gözüyle bakan saray düzenini değiştireceğiz'

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Turgut Özkan, emekli ve memur maaşlarına yüzde 30 zam yapılmasına tepki göstererek, "Kendi emeklisine ve çalışanına "fakir fukara" gözü ile bakan bu saray düzenini değiştireceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2023 22:54
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2023 22:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Emekli ve çalışanına 'fakir fukara' gözüyle bakan saray düzenini değiştireceğiz'

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Turgut Özkan, yaptığı basın açıklamasıyle emekli ve memur maaşlarına yapılan yüzde 30'luk zamma tepki gösterdi. Özkan, “Kendi emeklisine ve çalışanına "fakir fukara" gözü ile bakan bu saray düzenini değiştireceğiz. Ülkede adaletsiz bir soygun düzeni kuran bu saray düzenini değiştireceğiz” dedi.

Kent Meydanı’nda yapılan basın açıklamasına CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Orhan Sarıbal ile partililer, İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş, İl Genlik Kolları Başkanı Elifnur Yamak, ilçe başkanları, 2021 Tüm Emekliler Sendikası temsilcileri de katıldı. 

“SARAY TÜİK VERİLERİYLE SOFRAMIZDAKİ LOKMAYI GASP ETTİ”

Yüzde 25'lik artışa Kemal Kılıçdaroğlu'nun ‘Siz sadaka mı veriyorsunuz, bu yetmez, bu rezil artışın hesabını vereceksiniz’ diye tepki göstermesinin ardından yüzde 5 daha zam eklendiğini belirten Özkan, şöyle konuştu:

"Saray yapımı yüksek enflasyon ve pahalılık ortamında yüzde 30 artış yeter mi? Elbette yetmez! İktidara yakın İTO'nun dahi yıllık enflasyon verisi yüzde 93. Bağımsız ENAG'ın yıllık enflasyon verisi yüzde 137. İktidarın manipülasyon kurumu olan TÜİK'in yıllık enflasyon verisi ise yüzde 64,27. Bir yanda halkın hissettiği gerçek enflasyon ve pahalılık var, diğer yanda Saray'ın açıkladığı sahte enflasyon verileri var. Saray, milyonlarca memuru ve emekliyi işte bu sahte TÜİK enflasyonu oranında artışa mahkûm etmiştir. Saray, talimatıyla yönettiği TÜİK'in verileriyle memurumuzun ve emeklimizin sofrasındaki her bir lokmayı adeta gasp etmiştir. Yüzde 30'Iuk sefalet artışının 15,40 puanı, yani yarısından fazlası TÜİK'in makyajlı 6 aylık enflasyon verisinden oluşmaktadır. Erdoğan'ın sadaka verircesine yaptığı ve müjde olarak sunmaya çalıştığı artış ise bu oranı ikiye dahi katlamamıştır."

"Saray düzeni tüm toplumu yoksullukta buluşturmaktadır" diyen Özkan, 2015 yılında ortalama memur aylığının asgari ücretin 2,44 katı iken 2023 yılında ortalama memur aylığının yüzde 30 zamla asgari ücretin 1,43 katına kadar gerilediğini ifade etti. 

“EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNDE OLMALIDIR”

"5 bin 500 TL ile bir ay kim geçinebilir?" diye soran Özkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"AKP Genel Başkanı açlık sınırının Aralık itibariyle 8 bin 130 TL olduğu ülkemizde, 5500 TL emekli aylığı vermekle övünüyor. Partimizin en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çekilmesi teklifini ise reddediyor. Neden? Çünkü Saray ülkenin kaynaklarını, hazinesini; kimi üç, kimi dört, kimi ise beş yerden maaş alan danışmanlarına, faiz lobilerine, 5'1i çeteye, ballı müteahhitlere aktarıyor."

Özkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mekeli ve memurlara söz verdiğini aktararak, şöyle dedi:

"EYT mağduriyeti son bulan milyonlarca yurttaşımız, 3600 Ek gösterge hakkına kavuşan memurlarımız, Taşerondan kadroya geçen işçilerimiz, yıllardır bekledikleri kadroyu alan sözleşmeli personellerimiz, hile ve hurda ile cebinizden çalınan her bir kuruşun hesabını soracağız. İktidara gelir gelmez en düşük emekli aylığını asgari ücret seviyesine getireceğiz. Asgari ücreti hem çalışanlarımız hem de emeklilerimiz için Türkiye gerçeği olmaktan çıkaracağız, emeklilerimiz arasındaki maaş adaletsizliğine son verecek ve intibak yasasını hemen çıkartacağız, emekçinin, emeklinin yüksek enflasyon ve makyajlı veri kaynaklı kayıplarını telafi edeceğiz. Ekonomik buhrana, enflasyona, pahalılığa, işsizliğe, emekli yoksulluğuna son vereceğimiz, hep birlikte zenginleşip hep birlikte kalkınacağımız düzeni gelecek sandıktan sonra mutlaka kuracağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.