SON DAKİKA
Hava Durumu

"Diyanet, müftülere seçim talimatı verdi" iddiası: Herkes sahada çalışsın!

İktidarın kaybettiği muhafazakâr seçmeni kazanmak için Diyanet'i devreye soktuğu, Ali Erbaş'ın, “Elde ettiğimiz kazanımları önümüzdeki seçimde kaybetmemeliyiz" dediği ileri sürülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2022 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2022 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
"Diyanet, müftülere seçim talimatı verdi" iddiası: Herkes sahada çalışsın!

Diyanet İşleri Başkanlığı, müftüleri “acele” çağırdığı toplantıda, “Seçime dokuz ay kaldı, herkes sahada çalışsın” dedi. Müftüler, “Seçim propagandası mı yapacağız?” tepkisini gösterdi.

Cumhuriyet’ten Sefa Yar’ın haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı, genellikle altı aylık aralıklarla il müftüleri toplantısı düzenliyor. Bu kapsamda, 41. İl Müftüleri İstişare Toplantısı ise Haziran 2022’de yapıldı. Son toplantının üzerinden iki ay geçmişken, il müftüleri, geçen hafta Ankara’ya çağırıldı. “Gündemsiz” ve “acele” şekilde 15 Ağustos’ta yapılan ve bir gün süren toplantıda, önceki toplantılardan farklı olarak basına açık bölüm ve toplantı sonuç bildirgesi yer almadı. Basına da bilgi geçilmeyen toplantıya ilişkin, “Konuşulanlardan biri dahi sızarsa hepiniz sorumlusunuz” denildiği öğrenildi.

İddiaya göre müftülere, “Seçime dokuz ay kaldı. Herkes sahaya insin, çalışma yapsın. Kazanırsak hep beraber kazanırız, kaybedersek hep beraber kaybederiz. Ev ev gezin” talimatı verildi.

Başkan Ali Erbaş’ın da “Büyük kazanımlar elde ettik. Bu kazanımları önümüzdeki seçimde kaybetmemeliyiz” dediği kaydedildi.

Söz konusu siyasi mesajların ise bazı müftüler arasında, “Bizi seçim çalışması için mi çağırdılar? Seçim propagandası mı yapacağız?” rahatsızlığına neden olduğu öğrenildi.

Bursa İl, Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçe müftüleri ile Diyanet Vakfı yöneticileri AK Parti'nin önemli isimlerinden eski bakan Faruk Çelik'i bir süre önce Alaçam'da ziyaret etmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.