SON DAKİKA
Hava Durumu

Deniz Baykal Kurultay'a neden gelmedi?

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, peşpeşe yaşanan iki kurultayın doğal bir tablo olmadığını, CHP tarihinde böyle bir şeyin yaşanmadığını belirterek, yaşanan ilginç manzaranın ortağı olmamak için kurultaylara katılmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2012 23:32
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2012 23:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Deniz Baykal Kurultay'a neden gelmedi?

CHP eski Genel Başkanı Baykal, CNN Türk'te Tarafsız Bölge'de soruları yanıtladı.

İşte Baykal'ın söylediklerinden özetler:

- Günlük yaşam tempom düştü ama bir boşluğa düşmüş hissim yok. Vakit şimdi de yetmiyor. Telefonlar, okuma, ziyaretler... Ben kendi kendime zaman geçirmeyi de seviyorum. Bir boşkuk ne yapacağını bilemem söz konusu değil. Benim yaşamımda ara dönemler hep olmuştur.

Kurultay'a neden gelmedi?

- Bu doğal bir tablo değildi. Peş peş 2 kurultay yapıldı. Bizim tarihimizde böyle bir şey yoktu. Kurultay kurultaya karşı gibi bir manzara ortaya çıktı. Burada ilginç olan önce yapılan çağrının önüne sonra yapılan çağrı geçti.

- İlk çağrıyı yapanlar Kurultay'ın içine uzlaşılan maddelerin dışında Genel Merkez'i rahatsız edecek maddeler soktu. Ben de rahatsız oldum . Ben imza atmadım kimseye deimza atın da demedim.

- Kurultaylar arasın öz evlat üvey evlat muamelesi yapıldı.

- Genelbaşkan 2 yıl önce bütün delegelerin oyunu almıştı. Bu kurultayda 100'lerce delege gelmedi gelenlerin birçoğu kırgın geldi.

- Ben böyle bir manzaranın parçası olmamak için kurultaya katılmadım

- CHP yönetimi bir arayış içersinde. İdeolojik sapma olarak görünnen şey aslında bu. Arkadaşlar şimdi her çevreden alıp her yere giderek bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bu bir denemedir.

İŞTE BAYKAL'IN TARAFSIZ BÖLGE'DE SÖYLEDİKLERİ
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.