SON DAKİKA
Hava Durumu

Demirtaş: 'Mahallenin delisi' de deseler asla vazgeçmeyeceğim

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Demokratik siyasette ısrar ve barış politikası, bizim için ilkeseldir. Kimse geri adım atmamızı beklemesin" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2022 01:22
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2022 01:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Demirtaş: 'Mahallenin delisi' de deseler asla vazgeçmeyeceğim

Edirne F Tipi Cezaevi'nde yaklaşık 6 yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Halkın demokratik çözüm ve barış isteğini gür sesle söylemeyi sürdüreceklerini ve geri adım atmayacaklarını" ifade etti. "Tek başıma bile kalsam inandığım doğruları savunmaktan asla vazgeçmeyeceğim" diyen Demirtaş, "Elbette bunun bedelleri oluyor. Mahallenin "delisi, popülisti, tek adamı, sinmişi" ya da karşı mahallenin "teröristi, katili" olarak yaftalanmayı göze alıyorum" dedi. 

Mersin'de polisevine yönelik terör saldırısını kınayan Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından bir dizi paylaşım yaptı.

Demirtaş paylaşımlarında şunları kaydetti: 

BİZİM İÇİN İLKESELDİR: "Demokratik siyasette ısrar ve barış politikası, bizim için ilkeseldir. Kimse geri adım atmamızı beklemesin. Her koşulda ilkelerimizi savunacak, halkın demokratik çözüm ve barış isteğini tüm olanaklarımızla, gür sesle söylemeyi sürdüreceğiz. Faşizmi yıkacak, mutlaka kazanacağız.

YAFTALANMAYI GÖZE ALIYORUM: Milyonların sessiz barış çığlığını hücremden duyuyorum, halkın duygularının tercümanı olmaya çalışıyorum. Elbette bunun bedelleri oluyor. Mahallenin "delisi, popülisti, tek adamı, sinmişi" ya da karşı mahallenin "teröristi, katili" olarak yaftalanmayı göze alıyorum. 

TARİH HEPİMİZİ YARGILAYACAK: Konforlu alanlarından "siyaset" yapanların çıtları çıkmasa da, tek başıma bile kalsam inandığım doğruları savunmaktan asla vazgeçmeyeceğim. Tarih hepimizi, söylediklerimiz ve sustuklarımızla yargılayacak bir gün."

Neler olmuştu?

Mersin'de polisevine düzenlenen ve bir polisin şehit olduğu, 2 PKK'linin kendilerini patlatarak yaşamlarına son verdikleri terör saldırısını kınayan Selahattin Demirtaş, "Siyasetin sorumluluğu, şiddet dışı çözümlerde ısrarcı olmaktır. Ölümleri durdurmaktır. Şiddetin her türlüsüne karşı çıkacağız, demokratik siyasette ısrarcı olacağız. Bunun herkes tarafından net olarak bilinmesini isterim." ifadelerini kullanmıştı.

Kınama açıklamasının ardından Demirtaş'ı hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''KATİL DEMİRTAŞ! Daha geçen hafta teröristbaşını öven, 6-8 Ekim'in faili, cezaevinden Mersin’deki 'silahlı saldırıyı'(!) kınamış... O kadar iğrenç ve aşağılıksın ki, birlikte fail olduğun PKK'yı burada bile temize çıkarıyorsun. Çünkü en güçlü ortaklık, suç ortaklığıdır'' diye yazdı.

Demirtaş: Hayrola kirli?

Selahattin Demirtaş ise kısa bir süre sonra Soylu'ya verdiği yanıtta, ''Hayrola Kirli? Ellerini ovuşturup beklerken karanlık siyasi hesapların boşa mı çıktı? O yüzden mi bu kadar öfkelisin? Size rağmen bu ülkeye barışı, huzuru, kardeşliği getireceğiz. Beni, etrafındaki çakallarla karıştırma Kirli. Aslan, yattığı yerden belli olur'' ifadelerini kullandı.

Bu gelişmelerin ardından Demirtaş'ın avukatları Süleyman Soylu'nun paylaşımları için hakaret niteliği nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.