SON DAKİKA
Hava Durumu

Demirtaş: Hepimiz enkaz altındayız

10 il ve Suriye'de can kayıpları ve yaralanmalara neden olan depreminin ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Demirtaş, "Bugün dayanışma zamanıdır. Yaralarımızı dayanışmayla saracağız. Çok çok üzgünüz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2023 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2023 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Demirtaş: Hepimiz enkaz altındayız

Edirne F Tipi Cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Twitter hesabından açıklamada bulundu.  

Demirtaş yaptığı paylaşımda, "Bugün dayanışma zamanıdır. Yaralarımızı dayanışmayla saracağız. Çok çok üzgünüz. Hepimiz enkaz altındayız. Büyük geçmiş olsun, başımız sağ olsun. Aklımız, kalbimiz, ruhumuz sizinle. Allah'a emanet olun" ifadelerini kullandı.

'Yardım çalışmalarına katılmak istiyoruz'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a da çağrıda bulunan Demirtaş, "Hepimiz yardım ve kurtarma çalışmalarına katılmak istiyoruz" dedi. 

Demirtaş'ın paylaşımları şöyle:

"Cezaevlerinden hepimiz kan vermek için başvuru yaptık. Battaniyelerimizi de halkımıza göndermek istiyoruz. Bize kolaylık sağlansın.

Sayın Bakan, cezaevlerindeki on binlerce kişi ailelerinden haber alamıyor. Her gün telefon hakkı tanınsın, ailelerin cezaevlerini aramalarına izin verilsin. @bybekirbozdag

Haksız yere içeride tutulan binlerce kişinin, bu felaketi hücrelerinden acı içinde izlemelerine sessiz kalmayın. Hepimiz yardım ve kurtarma çalışmalarına katılmak, geçici de olsa halkımızın yanında olmak istiyoruz. TBMM'yi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.