SON DAKİKA
Hava Durumu

Demiröz'den Eker'e: Açıklama bekliyoruz!

CHP Bursa Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi İlhan Demiröz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in AKP'li bir işadamıyla yaptığı iddia edilen bir söyleşide, "Tarımı köylünün elinden almak gerekir, kıyılarımızı, ormanlarımızı, meralarımızı halkın elinden almak gerekir. Meralar petrolden daha değerli, servete dönüştürürüz" sözüne açıklık getirmesini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2013 00:13
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2013 00:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Demiröz'den Eker'e: Açıklama bekliyoruz!

TBMM'de konuşan CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, AKP'nin iktidarı döneminde TBMM'de çıkardığı yasalar ve yönetim anlayışıyla daima ranta dayalı, servet edinmeyi düşünen ve karşılıklı çıkar amaçlı bir anlayışı yansıttığını söyledi.

Bunun son örneğini basına yansıyan ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ile yine AKP üyesi olduğu ifade edilen bir iş adamının yapmış olduğu iddia edilen bir söyleşiden anlaşıldığını kaydeden İlhan Demiröz, "Doğru olması hâlinde büyük bir skandal olan bu sohbette AKP üyesi iş adamı, 'Tarımı köylünün elinden almak gerekir, kıyılarımızı, ormanlarımızı, meralarımızı halkın elinden almak gerekir. Meralar petrolden daha değerli, servete dönüştürürüz' diyor. Son on yılda tarımın iktidar eliyle çökertilmesi neticesinde köylünün elinde değil tarım, maalesef hiçbir şey kalmadı" dedi.

Demiröz, "Bu anlayış meraların elden çıkarılması konusunda da Erzurum Aşkale, Bursa Yenişehir ve Mustafakemalpaşa ilçelerinin örneklerini gösterebiliriz. Bizler basına yansıyan bu söyleşinin doğru olup olmadığını ya da nelerin doğru olduğunun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı tarafından açıklanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

'İNEGÖL VE KESTEL'DE ÜRETİCİ PERİŞAN DURUMDA'

TBMM'deki konuşmasında İnegöl ve Kestel'de yaşanan dolu felaketinde üreticilerin uğradıkları zararları da gündeme getiren İlhan Demiröz, şunları söyledi:

"Geçen hafta seçim bölgem Bursa'da idim. Bursa İnegöl ilçesine bağlı Gündüzlü, Aşağıballık, Hamamlı, Muratbey, Hayriye, Bahariye, Konurlar, Çitli, Kurşunlu kasabası, Akıncılar, Hamidiye köyleri ile; Kestel ilçesine bağlı Aksu, Babasultan, Gözede, Kozluören ve Ümitalan köylerinde şiddetli yağış ve dolu ile birlikte çiftçilerimiz perişan durumda. Her iki ilçede de köylülerimiz mağdur durumda. Bu mağduriyetlerinin en kısa zamanda giderilmesini ve bugüne kadar çiftçinin elinden tutmayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanını da göreve çağırdığımı ifade etmek istiyorum."

'9 KÖY SUSUZLUĞA MAHKUM EDİLİYOR'

Meclis konuşmasında İnegöl'ün bazı köylerinde HES inşaatı nedeniyle yaşanan içme ve sula suyu sorununa da dikkat çeken İlhan Demiröz, "İnegöl Tüfekçikonak Köyü sınırları içerisinde Sulhiye, Mezit, Osmaniye, Eski Karacakaya, Rüştiye, Yeniköy, İhsaniye, Kınık, Özlüce köyleri ile Kurşunlu beldesinde içme ve sulama suyunu karşılayan kaynaklar alınarak HES yapılıyor. Bu konuda da Sayın Bakanı göreve davet ediyorum. 9 köyün içme suyu ve sulama suyu ellerinden alınıyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.