SON DAKİKA
Hava Durumu

Davutoğlu: Dayatma değil istişare var, yolumuza devam edeceğiz

Gelecek Partisi’nin attığı tüm imzaların arkasında olduğunu belirten Davutoğlu, “Bu zorlu süreçte omuz omuza emek vermiş herkesi aklıselim içinde davranmaya davet ederim” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2023 01:19
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2023 01:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Davutoğlu: Dayatma değil istişare var, yolumuza devam edeceğiz

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in adaylık çıkışının ardından yazılı açıklama yaptı.

Altılı Masa'nın imza attığı ortak mutabakat metinlerinin "Tek aklın değil ortak aklın, dayatmanın değil istişarenin, rekabeti değil uzlaşmanın eseri olduğunu" söyleyen Davutoğlu, aklıselim olma çağrısı yaptı.

Davutoğlu, “Milletimiz büyük bir felaketin acısını yaşarken tarihi sorumluluğumuzun bir gereği olarak hiçbir siyasi ikbal düşüncesi içinde olmaksızın yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

Davutoğlu’nun açıklaması şöyle:

HER TÜRLÜ SİYASİ HESABIN ÜSTÜNDEDİR: "Gelecek Partisi olarak bizim için Millet İttifakı bir kişinin cumhurbaşkanlığı, bir partinin iktidarı ya da partilerin grubunun koalisyonu değil, gücünü derin millet vicdanından, 200 yıllık siyasi tarih birikiminden ve tecrübesinden olan bir toplumsal barış projesidir. İktidarın kutuplaştırma stratejisine meydan okuyan, milletimize büyük umut kaynağı olan bu toplumsal barış projesinin aynı kararlılıkla devamı ve başarısı her türlü siyasi hesabın üstündedir.

MESELEMİZ BİR İSME ENDEKSLEMEK DEĞİLDİR: Bütün partilerin fedakâr katkıları ve emekleriyle ortaya koyduğumuz tarihi nitelikteki ortak mutabakat metinleri siyasi yöntem olarak tek aklın değil ortak aklın, dayatmanın değil istişarenin, rekabeti değil uzlaşmanın eseri olmuştur. Meselemiz tek kişinin iradesinin hâkim olduğu ucube sistemin mantığını benimseyerek cumhurbaşkanlığı makamını asla bir isme endekslemek değildir. Cumhurbaşkanı adayımız kazandığında, hiçbir toplum kesiminin “biz kaybettik” hissine sahip olmayacağı bir ortak akıl ve yönetişim kültürü egemen olacaktır.

AKLISELİM İÇİNDE DAVRANMAYA DAVET EDİYORUM: Bu kararlılıkla Gelecek Partisi’nin bugüne kadar attığı tüm imzaların arkasında durarak yoluna devam edeceğini vurgular, bu zorlu süreçte omuz omuza emek vermiş herkesi aklıselim içinde davranmaya davet ederim.

YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ: Milletimiz büyük bir felaketin acısını yaşarken tarihi sorumluluğumuzun bir gereği olarak hiçbir siyasi ikbal düşüncesi içinde olmaksızın yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz.” (Gazete Duvar)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.