SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP Nilüfer'de ikinci aday Fırat Yılmaz

İlçe kongrelerinin devam ettiği Bursa CHP'de Nilüfer İlçe Başkanlığı için ikinci adaylık açıklaması Fırat Yılmaz'dan geldi. Erman Aydıngün'ün ilk adaylık açıklamasını yaptığı Nilüfer'de yarın, şimdiki İlçe Başkanı Özer Anaç adaylığını açıklayacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2019 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2019 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP Nilüfer'de ikinci aday Fırat Yılmaz

11 ilçe kongresinin tamamlandığı Bursa CHP'de, 5 Ocak 2020'de yapılacak Nilüfer İlçe Kongresi öncesi Erman Aydıngün'ün ardından Fırat Yılmaz da adaylığını basın toplantısıyla açıkladı.

CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı önünde düzenlenen toplantıda CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özer Anaç, kongre öncesi Anaç'ı destekleyeceğini açıklayan Halil Murat Öztürk ile diğer aday Erman Aydıngün de katıldı.

Toplantıda ilk sözü alan CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özer Anaç, aktif siyasete girdiği günden bu yana Fırat Yılmaz'la birlikte mücadele verdiklerini belirterek, "Birlikte hizmet yarışına girdik. Yolu açık olsun, diyorum. 5 Ocak'ta yapılacak kongrede kazanan ya da kaybeden olmayacak." dedi.

CHP Nilüfer İlçe Başkan Adayı Fırat Yılmaz da Atatürk'ün 1922'de CHP adını ilk kez telaffuz ettiği sözleriyle başladığı açıklamasında Nilüfer'in 20 yıldır Türkiye'nin dört bir yanına örnek olduğunu belirterek, "Hiç kuşkunuz olmasın, her koşulda Nilüfer gülümsemeye devam edecektir" dedi.

CHP Nilüfer'de yarışacak üç aday birlikte güçbirliği pozu verdi

Konuşmasına, Mustafa Kemal Atatürk'ün 6 Aralık 1922'de CHP'nin adını ilk kez kullandığı, "...Milletin her sınıf halkından, hatta İslam dünyasının en uzak köşelerinden bana ebedi olarak iftihar duyacağım şekilde gösterilen teveccüh ve itimada layık olabilmek için en mütevazı bir millet ferdi sıfatiyle hayatımın sonuna kadar vatanın hayrına vakfeylemek emeliyle barıştan sonra Halkçılık esası üzerine dayanan ve Halk Fırkası adıyla siyasi bir fırka kurmak niyetindeyim." sözlerini hatırlatarak başlayan Fırat Yılmaz, "Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimci ruhunu ve inancını taşıyanlar olarak bizler; aradan geçen 97 onurlu yılda ilk günkü inanç, azim ve kararlılıkla Bursa'nın Nilüfer ilçe örgütünde bulunan, özgürlüğe susamış, meslekleri önünde 17 yıldır örülen prangaların parçalamasına ramak kalmış değerli meslektaşlarıma, gazeteci dostlarımıza hoşgeldiniz diyoruz." dedi.

Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

'Artık yeter'

"Bugün yurttaşlarımızın güvenlik sorununa, insanımızın gelecek kaygısına, habis bir ur gibi ülkenin her yerini saran cemaat sorununa, bitmek tükenmek bilmeyen lanetler olası terör olaylarına, gencin, kadının, ve hatta çoğu zaman adamların bile korkuyla sokaklarda dolaştığı bir coğrafyaya, dini eğitim adı altında faaliyet gösterip çoluğa çocuğa musallat olan dernek ve vakıflara, işsizliği, yoksulluğu ülkenin karanlık kaderi haline getirenlere, bir lokma bir hırka diye yola çıkıp bugün katrilyonluk bilançolara hükmedenlere, şehirleri betona, köyleri yalnızlığa mahkum edenlerin iktidarına, tarladaki çiftçinin, dükkanda ki esnafın, okulundaki öğrencinin, evindeki kadının, fabrikadaki işçinin, işindeki memurun, umudunu çalanlara, artık yeter.

31 Mart yerel seçimleriyle korku duvarı aşıldı, hiçbir yurttaşımız hiçbir an ümitsizliğe kapılmasın. Bu ülkenin Cumhuriyet Halk Partisi var. Bu ülkenin Mustafa Kemal Atatürk'ün ışığında, İsmet Paşa'nın azmiyle çalışan milyonlarca Cumhuriyet Halk Partilisi var.

İşte Nilüfer...

Yaklaşık 20 yıldır modern, çağdaş, Atatürkçü, demokrat kimliğiyle Türkiye'nin dört bir yanına örnek oluyoruz. Onca tezgaha, onca ayak oyununa, onca algı operasyonlarına, kitle kitle adres kaydırmalarına rağmen Nilüfer'de onlara dün geçit vermedik, bugün de vermiyoruz yarın da vermeyeceğiz. Nilüfer Türkiye'nin aydınlık yarınlarının göstergesi gülümseyen bir yaşam alandır. Ve hiç kimsenin kuşkusu olmasın, her koşul ve şartta Nilüfer gülümsemeye devam edecektir.

Biz omuz omuzayız, biz ayrışmayız. Biz geçmiş hataların ülkeye ve insanımıza nasıl bedeller ödettiğini bilen bir kuşağız. Biz birbirimizi biliriz. Gün gelir büyük yüklerin altına gireriz. Yarın olur yükümüze omuz verenlerle kucaklaşırız. Kalplerimiz bir atar, inançlarımız ve değerlerimiz aynıdır. Savaşımız zulmedenedir. Kavgamız cahilledir.

Onun içindir ki;

Bugün Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında çoban ateşleri yanıyor. Kongreler sürecimizle kadrolarımız yenileniyor.

Yarınların umudunu inşaa etmek adına CHP örgütleri filiz filiz büyüyor

Yaklaşıyor gelmekte olan... ülkemizin Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıyla taçlanması an meselesi ...

31 Mart akşamı Türkiye'yi aydınlatan CHP ışığı; ilk genel seçimlerde güneş gibi ülkemizin sonsuz aydınlığı olacak...

Bizler CHP iktidarına giden yolun taşlarını Nilüfer'den örmek için bir yola çıkıyoruz.

Kadınlarımızla, gençlerimizle, beyaz saçlılarımızla; inandığımız değerler için omuz omuza mücadelemize hız kesmeden devam ediyoruz.

İlçemizin örgütlü mücadele yapısını güçlendirmek için;

Gençlerimizin nitelikli siyaset üretmelerinin önündeki engelleri kaldırmak için;

Kadınlarımızın kuracağı siyaset mekanizmasında onların arkasından yürümek için;

Parti kasasından harcanan her kuruşun hesabını alnımızın akıyla yoldaşlarımıza verebilmek için;

Bir yola çıkıyoruz;

İşçinin, işsizin, memurun, müdürün umudu olmak için

Öğrencilerin, çocukların, engellilerin ümidi olmak için

Yaşlıların, mağdurların, kimsesizlerin kimi olmak için

Tacize uğrayanı, ötekileştirileni, yok sayılanı var saymak için

Kutsal bir yola çıkıyoruz;

Biz örgütlü mücadelenin yılmaz neferleriyiz.

Ve biz bıkmadan, usanmadan, yılmadan sürdürdüğümüz mücadelemizde bugün CHP Nilüfer İlçe Başkanlığına aday olduğumuzu onurla, şerefle, gururla açıklıyoruz.

İnanıyoruz ki; barış kazanacak,

İnanıyoruz ki; sevgi kazanacak,

İnanıyoruz ki; umut kazanacak,

Ve yürekten İnanıyoruz Cumhuriyet Halk Partisi kazanacak..."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.