SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'liler AKP'yi dava edecek

Üye kayıt formu olmaksızın sadece nüfus kağıdı bilgileriyle AKP üyesi yapılan CHP'liler konuyu yargıya taşıma kararı alırken, CHP İl Yönetimi de 814 CHP'linin üye kayıt formlarını AKP il ve ilçe başkanlıklarından talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2012 23:12
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2012 23:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP'liler AKP'yi dava edecek

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Metin Çelik, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, ilçe başkanları ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı gereğince üyeliğine son verilen partililerin de katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, bu konuda izlenecek yol ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çelik, yargı kararının ellerine ulaşmasından sonra yaptıkları incelemede, aralarında ilçe başkanı ve 40 yıllık partililerin, isimleri AKP ile bir arada düşünülmeyecek insanların AKP üyesi yapıldığına tanık olduklarını söyledi.

Metin Çelik, Keles İlçe Başkanı Sami Ataş, bir dönem SHP İl Başkanlığı ve Parti Meclis üyeliği yapan Şadi Özdemir, Nilüfer kadın kollarında görev yapmış Mediha Özel ve daha birçok ismin AKP üyesi yapıldığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"814 arkadaşımız, ne zaman, nerede ve kim tarafından üye kaydedildi? Örneğin Sayın Özel başörtülü bir üyemizdir. 'Bu nasıl olsa bizdendir!' aylayışıyla üye yapıldığını düşünüyoruz. AKP il ve ilçe yönetimlerinden arkadaşlarımızın üyelik formlarını talep ediyoruz. Ayrıca konuyu yargıya taşıyoruz."

Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi'ne üyelikleri bulunduğu için tespit edilenlerin dışında hiçbir siyasi parti üyesi olmayan binlerce yurttaşın da bu yöntemle AKP üyesi yapılmış olabileceğini savundu.

Siyasi tarihte benzeri olaylara tanık olunduğuna dikkat çeken Metin Çelik, "Yaşadıklarımız, bir dönemin 'Vatan Cephesi' uygulamalarını anımsatıyor. Aynı pınardan beslenen anlayış, dün mezar taşlarındaki isimleri 'Vatan Cephesi' üyesi yapardı, bugünkü anlayış ise, altın, bilgisayar ve değerli hediyelerle yani 'promosyon' usulü üye yapıyor" dedi.

Çelik, CHP üyelerini "incik, boncuk"a benzeten AKP İl Başkanı Sedat Yalçın'a da sert tepki gösterdi. Çelik, CHP üyeleri için kullandığı bu üsluptan dolayı AKP İl Başkanı Yalçın'ı terbiye ve nezaket kuralları çerçevesinde davranmaya davet etti.

ÜYELER NE DEDİLER?

CHP Keles İlçe Başkanı Sami Ataş, 50 yıllık bir CHP'li olarak AKP'nin kapısından girmediği gibi önünden dahi geçmediğini söyledi. Ataş, bu üyeliklerin açığa çıkması için yargıya başvuracağını bildirdi.

SHP eski İl Başkanı Şadi Özdemir de, hiçbir bilgisi olmaksızın Artvin'de üye yapıldığını, durumun açığa çıkması için her türlü mücadeleyi vereceğini söyledi.

Mediha Özel, imzası taklit edilerek bilgisi dışında üye yapıldığını ileri sürerken, Bünyamin Tuğrul ise, oturduğu mahallede AKP'ye üye yapan kişinin ismini verdi.

Şevket Yılmaz Hastanesi Temizlik İşleri Şefi Ahmet Sarıkaya'nın AKP'ye üye yaptığını ileri süren Tuğrul, "Kendisini birkaç kez uyardım, ama dikkate almamış. Formda ne imzam, ne de rızam var. Yargıya gidiyorum" diye konuştu.

CHP Milletvekili Sena Kaleli de, insanların aş ve iş beklentisiyle AKP'ye üye yapıldığını bildiklerini bugünkü yaşananların ise daha farklı olduğunu ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.