SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'li Kayışoğlu: Yüksek hızlı tren 2023'de de hayal oldu

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun sorusu Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin 2023'de değil ancak 2025'de ancak biteceğini ortaya çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2022 20:35
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2022 20:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP'li Kayışoğlu: Yüksek hızlı tren 2023'de de hayal oldu

CHP Bursa Milletvekili, TBMM AB Uyum Komisyonu üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun bütçe görüşmelerinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na yönelttiği “Bursa’ya yüksek hızlı tren ne zaman gelecek” sorusu, Bursa-Ankara Yüksek hızlı Tren Projesi’nin 2023’te de bitirilemeyeceğini ortaya çıkardı.

Bakanlık, Bursa-Yenişehir arasında demiryolu altyapı imalatlarının devam ettiğini, Yenişehir-Osmaneli arası altyapı işleri ile tüm hattın üstyapısı için dış finansmanlı ihale sürecinin tamamlandığını bildirdiği yanıtında, şunlar kaydedildi: 

“Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kredi görüşmeleri sonuçlandırılarak kredi sözleşmesi imzalanmıştır. Yakın zamanda sözleşmenin yürürlüğü girmesi ve sahada yer teslimi ile ilgili işlemler tekâmül edecektir. Projenin yer teslimine müteakip 36 ayda tamamlanması planlanmaktadır.”

Kayışoğlu, “24 Haziran 2018 genel seçimlerine girerken iktidar cephesinden yapılan açıklamalarda 2020’de Bursa-Ankara arasında yüksek hızlı tren seferlerinin başlayacağı belirtiliyordu. Bakanlıktan gelen yanıt, 2012 yılında temeli atılan Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin 2025’ten önce bitmeyeceğini ortaya koyuyor. Seçim öncesi “2020’de bitecek” diyenler, sonrasında tarihi 2023’e çekmişlerdi. Bakanlığın yanıtı artık bunun da hayal olduğunu ortaya koyuyor. Bu sözleri verenler projenin en azından 2023’te bitmesi için neden mücadele etmediler? Bursalılara söz verip oy isterken, sözlerinin arkasında neden durmadılar” diye tepki gösterdi.

Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin Bursa’da hüsrana yol açtığını ifade eden CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, şöyle konuştu:

“10 yıldır Bursa’ya yüksek hızlı treni getiremeyenler, bu saatten sonra zaten getiremezler. Bursalılara 13 Cumhurbaşkanını çıkaracak Millet İttifakı olarak söz veriyoruz. Bursalılar, bizim iktidarımda Ankara’ya Yüksek Hızlı Trenle seyahat edecekler. Muhalefet milletvekili olarak bugüne kadar nasıl takip ettiysek iktidar temsilcileri olarak da Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi’ni aynı hassasiyetle takip edeceğiz. Türkiye’nin en önemli sanayi şehirlerinden birinin hem demiryolu hem de havayolu ulaşımda bu kadar geride kalması, iktidarların Bursa’ya yaptığı en büyük haksızlıktır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.