SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'li Bulut, Adana'daki "ithal" çöpleri görüntüledi

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana'da yurt dışından gelen çöpleri görüntüledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2022 19:16
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2022 22:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP'li Bulut, Adana'daki "ithal" çöpleri görüntüledi

Bir gazetecinin Londra'daki çöplerin nereye gittiğini takip etmek için üç çöp poşetine GPS cihazı koymasının ardından poşetlerden birinin Londra'da kaldığı diğer ikisinin ise Adana'ya geldiği video sosyal medyada gündem olmuştu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, söz konusu haberleri yalanlayarak, "Görüntülere ilişkin incemeler yapılmış, görüntülerin yeni olmadığı anlaşılmış, o alanda herhangi bir tehlikeli atığa sahada rastlanmamıştır. Haber ve haberin içeriğinde yer alan tüm bilgiler tamamen asılsızdır ve gerçeği yansıtmamaktadır" demişti.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Çukurova ilçesinde yerleşim yerlerinin hemen yakınında Avrupa'dan gelen çöpleri görüntüledi.

Hepsi Avrupa ülkelerine ait, Türkiye'de bulunmayan ürünlerin çöpü olduğunu kaydeden Bulut, çöp dökülmesi yasak olan alana bu çöplerin kaçak olarak atıldığını, ihbar üzerine belediye görevlilerinin çöplerin temizliğini yaptığını ifade etti.

"Normal topraktan 400 bin kat fazla zehir içeriyor"

Çukurova'nın yaklaşık 3 kilometre yakınına, inşaatların hemen yanına kaçak olarak çöplerin döküldüğünü kaydeden Bulut, şunları söyledi:

"Burası bir çöp alanı değil, yerleşim birimlerinin hemen yanı başı. Buradan 1 kilometre ötede göl var. 3 kilometre ötede Çukurova'nın merkezi var. Her türlü çöp burada var. Hiç biri Türkiye'de var olan ürünler değil. İngiltere'de, Almanya'da tüketilmiş, ambalajı çöp halinde Türkiye'ye gelmiş ve Türkiye'de dünyanın en bereketli toprakları Çukurova'da bu plastikler buraya gömülmüş."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.