SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'li Ağbaba: Bu işte bir hinlik var demektir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mazbatasında yer alan "13'üncü" ibaresinin çıkarılmasına ilişkin, "Bu karar İsmail Kahraman'ın müracatı ile alındıysa bu işte bir hinlik var demektir." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2018 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2018 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP'li Ağbaba: Bu işte bir hinlik var demektir

24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından Meclis'e gelen milletvekillerinin kayıt işlemleri sürüyor.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Muharrem Erkek, kayıt yaptırmaya birlikte geldi. Ağbaba, kayıt işlemleri sonrasında seçim bölgesi Malatya'dan getirdiği kayısılardan ikram etti.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Ağbaba, bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mazbatasında yer alan "13'üncü" ibaresinin çıkarılmasına ilişkin düşüncelerinin sorulması üzerine bu kararın TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın müracaatı ile alındığını söyledi.

Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu karar İsmail Kahraman'ın müracaatı ile alındıysa bu işte bir hinlik var demektir. Çünkü İsmail Kahraman Meclisi babasının çiftliği gibi yönetti. Makam odasındaki düzenlemeler, yeni alınan araçlar, yapılan bir sürü harcamalar... İsmail ağa burasını kendi çiftliği gibi yönetti ve gidiyor. Uğurlar olsun diyoruz kendisine. YSK kabul etmiş ama bu suni bir tartışma. İsmail ağa yapmışsa bir hinlik vardır mutlaka."

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1. Cumhurbaşkanımızdır"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 24 Haziran seçimlerinde Türkiye Cumhuriyeti'nin "13. Cumhurbaşkanı" olarak seçildiğini söyledi.

Anayasa'da, cumhurbaşkanının Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil ettiğinin yazdığını hatırlatan Erkek, "Türkiye Cumhurbaşkanı değil, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ifadesi de daha doğrudur. Demokratik, laik, çağdaş Türkiye, 1923 yılında kurulmuştur. Kurucu Cumhurbaşkanımız, değişmez önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1. Cumhurbaşkanımızdır. O yüzden bu '13'üncü' ibaresinin çıkartılmasında başka amaçlar güdülüyorsa bu son derece talihsizdir, yanlıştır." ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.