SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP ittifak için harekete geçti

AKP ile MHP yerel seçimlerde de ittifakı sürdürmek için çalışmalarını sürdürürken CHP'den de ittifak konusunda açıklama geldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, yerel seçimlerde ittifak için İYİ Parti ve HDP ile görüşeceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2018 01:12
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2018 01:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP ittifak için harekete geçti

Yerel seçimlerde AKP-MHP ittifakı için çalışmalar sürerken, gözlerin çevrildiği CHP'den yerel seçimlerle ilgili en net açıklama geldi. Grup Başkanvekili Engin Özkoç, sandıkta ittifak için İYİ Parti ve HDP ile görüşeceklerini söyledi. Özkoç, "Bu mesele artık CHP, HDP, İYİ Parti meselesi olmaktan çıkmıştır" dedi.

CHP ile İYİ Parti arasında alt düzey görüşmelerin başladığı öğrenilirken, Genel Başkanlar Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'in görüşüp görüşmeyeceği henüz netlik kazanmadı.

CHP'nin Abant kampında konuşan Özkoç, Meral Akşener'in işbirliği olabileceğine yönelik sözlerini hatırlattı, parti tabanlarında ittifak çağrısı yaptı. Özkoç, "Muhalefette güçlü olan hangi siyasi partiyse, o siyasi partinin o bölgede güçlü bir şekilde desteklenmesi için milletimiz elinden geleni yapacaktır" diye konuştu.

Özkoç "taban ittifakı"nın çerçevesini bu sözlerle anlatırken gözler Kılıçdaroğlu ile Akşener'in görüşüp görüşmeyeceğine çevrildi. Kulislerde ise Akşener'in Ankara konusunda ısrarcı olacağı, buna karşılık diğer seçim bölgelerinde CHP'ye destek verebileceği iddiaları konuşuluyor.

CNN TÜRK'ten Ünal Kaya'nın edindiği bilgilere göre, İYİ Partili bazı isimler, çoktan CHP ile temasa geçti ve resmi olmayan görüşmelerde yerelde ittifakın nasıl sağlanacağına yönelik CHP'lilerle görüş alışverişinde bulunuluyorlar.

Edinilen bilgilere göre, Kılıçdaroğlu'nun da kampta milletvekillerine "İllerinizde İYİ Parti ile konuşun. Bize destek verirlerse memnun oluruz. Belediye başkanı bizden olur, başkan yardımcısı İYİ Parti'den olur" dediği öğrenildi.

Yerelde ittifak için CHP ile HDP arasında ise özellikle İstanbul konusunda bir görüşme gerçekleşmesi bekleniyor.

Özkoç, "Yasal bir ittifak söz konusu olmadığı için burada milletin ittifakı, parti tabanlarının ittifakı gerekiyor" dedi. (Odatv)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.