SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP İstanbul İl Başkanı istifa verdi, geri çekti

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Parti Meclisi'nde İstanbul'daki ilçe belediye başkan adaylarının görüşüldüğü sırada görevinden istifa etti. Ancak Kaftancıoğlu sabah saatlerinde istifa kararını geri çektiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2019 23:03
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2019 23:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP İstanbul İl Başkanı istifa verdi, geri çekti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Ancak Kaftancıoğlu, sabah saatlerinde istifa kararından vazgeçtiğini açıkladı.

İstifasını Twitter'dan duyuran Kaftancıoğlu, mesajında, "Daima pusulam olan CHP örgütüm; sizlerin inancı ve verdiği yetkiyle, bir şey olmak için değil, hep birlikte bir şey başarmak için yola çıktım. Ve bugünden itibaren il başkanınız olarak değil, partimin yılmaz, yorulmaz bir üyesi olarak İstanbul hayalimizi, hayata geçirmek için varım." ifadesini kullandı.

Kaftancıoğlu'nun istifa haberi, Genel Merkez'e Parti Meclisi Toplantısı sırasında ulaştı. Genel Merkezde İstanbul'un bazı ilçe belediye başkanlıklarına önerilen isimlerlerin görüşüldüğü sırada gelen istifa haberiyle ilgili CHP kurmaylarından henüz bir açıklama yapılmadı.

CHP Genel Merkezi'nde bugün saat 17.00 sıralarında İstanbul'un yanı sıra bazı il ve ilçe belediye başkanlarının belirlenmesi için toplantı sürerken, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Twitter adresinden yayınladığı mesajla istifa etmesi, gündeme oturdu.

Parti yetkilileri, Kaftancıoğlu'nun istifasını doğrularken, istifanın gerekçesine ilişkin bilgi verilmedi.

Parti kulislerinde Canan Kaftancıoğlu'nun başta Ataşehir ve Kadıköy olmak üzere bazı ilçe adayları konusunda CHP Genel Merkezi'yle ters düştüğü iddia edildi

İstifayı geri çekti

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sabah saatlerinde istifasını geri çektiğini duyurdu

Kaftancıoğlu'nun sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklaması şöyle:

- Yerel seçim sürecinde CHP İstanbul örgütünün sesini partimizin karar mekanizmalarına yeterince yansıtamadığımı düşündüğüm için, vicdani kararımla il başkanlığından ayrılarak bundan sonraki sürece partimizin bir neferi olarak devam etme kararı almıştım.

- İl yönetimindeki arkadaşlarımın ve örgütümüzün yoğun baskısıyla, partimize, örgütümüze, seçmenimize ve İstanbul'a olan sorumluluğum gereği görevime ve mücadeleme devam ediyorum.

​Öte yandan, CHP belediye başkan adaylarının belirlendiği Parti Meclisi toplantısının sona erdiği bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.