SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeybek'ten Arapça tabela açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra artan ve toplumda mültecilere yönelik kötü algıların artmasına neden olan uygulamalara karşı belediyeleri uyardıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 00:50
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 01:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeybek'ten Arapça tabela açıklaması

Karar Gazetesi'nin, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un hazırladığı Bi' Karar Ver programına konuk olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, özellikle 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra sıklaşan ve toplumda mültecilere yönelik kötü algıların artmasına neden olan uygulamalara karşı belediyeleri uyardı. Afyonkarahisar'da Burcu Köksal'ın ve Bolu'da Tanju Özcan'ın Arapça tabelaları kaldırtması, Suriyeli esnafların dükkanlarını mühürlemesi gibi olayların CHP'nin genel politikası olmadığını vurgulayan Zeybek, konuyla ilgili partili belediyelerin bilgilendirildiğini söyledi.

Özellikle Güneydoğu ve Akdeniz'de kendisini Arap olarak tanımlayan, farklı şehirlerde yaşayan vatandaşlar olduğunu belirten Zeybek, "Arapça ülkemizde toplumun büyük bir bölümünde Kur'an dili olarak biliniyor. Kur'an-ı Kerim'in Arapça yazılmasından dolayı o alfabeye karşı diğer dillere göre daha farklı bir anlam veriliyor. O nedenle de belediye başkanlarımızın özellikle Arapça tabela, pankart veya yazı konusunda olabildiğince dikkatli davranmasını ve bir uygulama yapacaklarsa da bunun iletişim dilinin son derece iyi seçilmesi gerektiğini söyledik. Ayrımcılık olamaz. Bu konuyla ilgili tüm belediye başkanlarımıza bilgilendirme yapıldı. Arapça genelde de yabancı diller ile ilgili göstereceğimiz hassasiyet, biz bütün dil ve dinlere, inançlara saygı duyuyoruz. Hiçbir insanımızı rencide edecek bir davranışın içerisinde olamayız. Herhangi bir uygulama yapacaksak da bunun iletişim diline çok özen göstermemiz gerekiyor" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi seçimlerden sonraki ilk oturumunda Başkan Mustafa Bozbey'in önerisi ile şehirde yabancı dille yazılmış olan tabelaların kaldırılmasını oybirliği ile kabul etmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.