SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'den Gemlik-Bursa hattındaki değişikliğe tepki!

Gemlikliler ve CHP İl Başkanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Kurşunlu-Gemlik-Bursa hattında sefer yapan 101-102 numaralı belediye otobüslerinin Merinos'taki Bursa merkez durağını T2 Tramvay hattının Terminal durağına çekmesine hem ek ücret hem de zaman kaybına yol açacağı için tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2022 22:26
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2022 22:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP'den Gemlik-Bursa hattındaki değişikliğe tepki!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Kurşunlu-Gemlik-Bursa hattında sefer yapan 101-102 numaralı belediye otobüslerinin Merinos'taki Bursa merkez durağını T2 Tramvay hattının Terminal durağına çekmesine Gemlikliler hem ek ücret hem de zaman kaybına yol açacağı için tepkili. CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Gemlik İlçe Başkanı Şükrü Aksu ile Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Erkan Aydın bu tepkiyi gündeme taşırken, yapılan konuşmalarda bu hatalı kararın gözden geçirilmesini talebi dile getirildi. CHP Gemlik İlçe Başkanlığı önünde basın açıklamasına partililer ve vatandaşlar katıldı.

CHP Gemlik İlçe Başkanı Şükrü Aksu, Gemlik, Orhangazi ve İznik'te yaşayan vatandaşların sıkıntıya düşürüldüğünün altını çizerek, "Gemlik'in Bursa ile ulaşımında sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa ile Gemlik-Kurşunlu arasında sefer yapan 101-102 nolu otobüslerin güzergâhı değiştirmeye hazırlanıyor. T2 hattını canlı tutabilmek adına yapılacak bu değişiklik, Gemlik-Bursa şehir içi toplu ulaşımını aktarmalarla çileye dönüştürecek" dedi.

AKSU: “YAPILAN DEĞİŞİKLİĞİN AKILLA İZAH EDİLEBİLİR YANI YOK”

101 ve 102 hat numaralı otobüsler ve özel halk otobüslerinin Bursa'da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi önünden hareketle Gemlik ve Kurşunlu'ya karşılıklı seferler yaptığını vurgulayan Aksu, "Bugünkü mevcut durumda, Bursa'nın herhangi bir noktasından Merinos'a gelip otobüse binildiğinde tek araçla Gemlik ve Kurşunlu'ya ulaşılabiliyordu" diye konuştu. Aksu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyükşehir Belediyesi, başlangıcından sonuna kadar hatalı projelendirilen Santral Garaj-Terminal T2 hattı devreye girince, Gemlik-Bursa toplu ulaşımını sağlayan otobüslerin Merinos'taki son durağını iptal etme kararı verdi. Bu durumda Gemlik'e gelmek üzere artık otobüsler Merinos'tan değil, Bursa Terminali'nden kalkacak ve güzergâh artık Kurşunlu-Gemlik-Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali olacak. Bu değişiklik gerçekleştiği takdirde; Bursa'dan Gemlik'e gelmek isteyen bir yolcu, bulunduğu noktadan direkt terminal ulaşımı yoksa; önce santral garaja, sonra da T2 ile Terminal'e gelip Gemlik otobüsüne binecek. Özetle Bursa'dan Gemlik'e gelebilmek için ortalama 3 veya 4 araç kullanmak zorunda kalacak. Kurşunlu ve Gemlik'ten Bursa'ya gidenler de istedikleri noktaya ulaşabilmek adına 3-4 araç kullanacak ki; aktarmalarda kaybedilen zaman bir yana, maliyetler diğer yana, vatandaş resmen perişan edilecek. Buna bir de kağnı hızında yol alan T2 hattının kaybettireceği ekstra zamanı da eklersek, yapılmak istenen değişikliğin akılla-mantıkla izah edilebilir yanı yok. Gemlikliler de, Gemlik'e gelecek olanlar da mağdur ediliyor."

AKSU: “HALK OTOBÜSÜ ESNAFI MAĞDUR EDİLMEDEN ÇÖZÜM BULUNMALI”

Aksu, Kurşunlu-Gemlik-Bursa arasında yaz aylarında günlük ortalama 7 bin, kış aylarında ise ortalama 5 bin yolcu taşındığını vurgulayarak, bu hatalı karardan vazgeçilmesini istedi.

Bursa Terminal-Santral Garaj-Heykel-İnönü Caddesi-Terminal ring seferleri yapan ve terminale gelen yolcuların yoğunlukla kullandığı 38 numaralı hattın da kaldırılacağı yolunda duyumlarını da aktaran Aksu, bu hatalı yaklaşımın sadece Gemlik-Bursa yolcularını değil; diğer ilçelerden ya da çevre illerden Bursa'ya giden ya da dönen yolcuları da etkileyeceğinin altını çizdi. Çözüm üretilirken halk otobüsçü esnafın kesinlikle mağdur edilmemesi gerektiğini belirten Aksu sözlerini "Halkımızın Bursa şehir merkezine en hızlı ve ekonomik modelle ulaşması için mevcut uygulamanın devam etmesi gerektiğini vurgularken, Burulaş'ın özel halk otobüslerine ödediği ve tek yönlü sefer başına 470 lira olan katılım payları da artırılmalıdır. Unutmayalım, ulaşım bir haktır" diyerek tamamladı.

KARACA: “T2 PROJESİ HEM YANLIŞ HEM DE ÇOK PAHALIYA MAL OLDU”

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, T2 hattıyla Bursa'nın ikiye bölündüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Dedik ki bakın bu yanlış, tekrar gözden geçirilsin ama bir yanlış yapıldı ve bu yanlışın bedeli Gemlik başta olmak üzere kuzey ilçelerinden gelen herkese ödetiliyor. Bursa Terminali'ne yoğun dönemlerde günlük ortalama bin 250 otobüs giriyor. T2 hattını kullananların sayısı günlük 5-6 bin kişi, açıldığı gün zarar edeceksiniz dedik. Açıldığı gün itibarıyla zarar ediyor. 130 milyon lira harcarak 2018 haziranında hizmete girecekti, aradan 4 tane haziran geçti, 2022 haziranında açıldı. Maliyete bakıyorsunuz, 130 milyon bitti, ardından 30 milyon lira gitti, ardından 150 milyon lira kredi alındı. Kur hesabıyla bakıldığında fahiş bir rakam var karşımızda, bu kadar para battı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en borçlu belediyeleri arasında. T2 hattı yanlış projedir, şimdi oraya para kazandırmak için akıl almadık işler yapıyorlar. T2 tramvayı çok yavaş, Bursasporlu Ardiles bir duraktan diğerine koştuğunda T2'yi geçiyor, biliyorsunuz. Proje yanlış, bu kadar para harcandı."

ERKAN AYDIN: “GEMLİK HALKI, HATALI T2 PROJESİNE KURBAN EDİLİYOR”

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın akıldan, bilimden uzak bir yönetimin Bursa'yı ve ülkeyi getirdiği durumun gözler önünde olduğunu belirterek, "Minimum kaynakla yapılabilecek işler dahi, birinci planda yandaşı kayırmak, kaynakları birine aktarmak olduğu için maalesef ülkemizde sorun haline dönüşüyor. En sonunda yanlış bir projeyi ayağa kaldırabilmek için Gemlik ve çevre ilçe halkı yolcu-müşteri olsun diye T2 hattına kurban ediliyor. Bunun yanlış olduğunu bir kez daha tekrarlıyoruz. Şunun şurasında genel seçime 9 ay, yerel seçime 16 ay kaldı. Biz bunların hepsini çözeceğiz" şeklinde konuştu.

KAYIŞOĞLU: “AKP’NİN YÖNETİM ANLAYIŞI SIKINTILI”

CHP PM Üyesi Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da konuşmasında, AKP'nin yönetim anlayışının bilimden, akıldan, ortaklaşmadan uzak olduğunu belirterek, "Sonra hayata geçirdikleri proje karşılık bulmayınca insanları ona zorlamak için insanların hayatını zorlaştırıyorlar. Çanakkale Köprüsü'nde, Osmangazi Köprüsü'nde insanları buraya yönlendirebilmek için feribot fiyatlarına zam yaptılar. Şimdi de T2 hattında aynı şeyi yapıyorlar. Bu yönetim anlayışı doğru değil, yerel yönetimlerin görevi insanların hayatını kolaylaştırmaktır.Bu yanlıştan dönülsün" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.