SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'de 'Türkçe ezan' disiplinlik oldu

CHP'de "Ezan Türkçe okunsun ben anlayım" diyen Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz ile "izinsiz televizyon programına çıktığı" gerekçesiyle Elazığ Milletvekili Gürsel Erol disiplin kuruluna sevk edildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2018 18:34
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2018 18:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP'de 'Türkçe ezan' disiplinlik oldu

CHP Grup Yönetim Kurulu, Elazığ Milletvekili Erol ve Ardahan Milletvekili Yılmaz için, 'kesin çıkarma' ile 'önlemli olarak' cezalandırılması önerisiyle Grup Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi kararı verdi.

CHP'den yapılan açıklamada Grup Yönetim Kurulu'nun bugün yapılan olağanüstü toplantısında Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın, "CHP Tüzüğü ve Grup İç Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri uyarınca 'kesin çıkarma cezası' ile 'önlemli olarak' cezalandırılması önerisiyle Grup Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine oybirliğiyle karar verildiği" belirtildi.

CHP'li Yılmaz iki gün önce bir televizyon programında "Ezan Türkçe okunsun ben anlayım. Kur'an okunsun. Benim dilim her tarafta konuşulsun" demişti.

Yönetimi istifaya çağıran CHP'li Erol'a kınama cezası

Gürsel Erol'un da 'izinsiz televizyon programına çıkmak' gerekçesiyle disipline sevk edildiği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Erol, "Bu kararı üzüntüyle karşılıyorum. Partiyle üyelik bağımızı kesebilirler ama asla CHP'li kimliğimizi alamazlar" ifadesini kullandı.

CHP'li Erol, 24 Haziran seçimlerinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırması ve CHP önünde oturma eylemi yapacağı açıklamasının ardından disipline sevk edilmiş ve kınama cezası almıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.