SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP Adayı Mutlu: Yıldırım'ı daha yaşanılır bir kent haline getireceğiz

CHP Yıldırım Belediye Başkan adayı Mehmet Önder Mutlu, Yıldırım’ın kötü yönetildiğini ve tarihine, kültürüne ihanet edildiğini ileri sürerek, ilçeyi daha yaşanılabilir yer haline getirecek projeler hazırladıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2024 23:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2024 23:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP Adayı Mutlu: Yıldırım'ı daha yaşanılır bir kent haline getireceğiz

İBRAHİM SÖNMEZ

CHP Yıldırım Belediye Başkanı Mehmet Önder Yıldırım, Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği toplantıda, seçilmesi halinde Yıldırım’a kazandıracakları projeleri açıkladı. Basın mensuplarının yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekilleri Kayıhan Pala, Orhan Sarıbal ve Hasan Öztürk, CHP il ve Yıldırım İlçe Başkanı ile partililerin katıldığı toplantıda, Yıldırım’ın arka yüzünü yansıtan kısa bir film gösterildi. Altyapı sıkıntıları, çevre kirliği ve ekonomik sıkıntılarla boğuşan vatandaş görüntülerinin yer aldığı film, ’31 Mart’ta bu film gösterimden kalkacak’ cümlesiyle sonlandırıldı.

Milletvekilleri ve ilçe başkanının konuşmasının ardından kürsüye çıkan Mehmet Önder Mutlu, Yıldırım’ın hak etmediği şekilde kötü ve yetersiz yönetildiğini öne sürerek, mutlu ve sağlıklı bir Yıldırım için yola çıktıklarını söyledi. İlçeyi yaşama geçirecekleri projelerle daha yaşanılır hale getireceklerini ifade eden Mutlu, Yıldırım’da oturanların alışveriş için, eğlence için Osmangazi ve Nilüfer’e gitmek zorunda kaldıklarının altını çizerek, ‘Yıldırımın kaybedecek zamanı yok. Yıldırım’da mutlu bir gelecek inşa edeceğiz. Yıldırım için değişim vakti’ ifadelerini kullandı.

CHP Yıldırım Belediye Başkan Adayı Mehmet Önder Mutlu, daha sonra barkovizyon eşliğinde projelerini kamuoyuna tanıttı. Projelerini başlıklar halinde sunarak kısa bilgiler aktaran Mutlu, Yıldırım’ı halk ile birlikte yöneteceklerini vurguladı. Mutlu, bunun için öncelikle Yıldırım Kent Konseyi’ni oluşturacaklarını, Halk Meclisi, Gençlik Meclisi ve Mahalle Komiteleri aracılığı ile halkı yönetime dâhil edeceklerini anlattı. Mutlu, Yıldırım’daki dernekleri de erişilebilir ve bütünleşik bir yapıya kavuşturmak için Dernekler Yerleşkesi yapacaklarını söyledi.

Başkan Mutlu, şehirleşme, dirençli kent, yatay mimari kavramları ile de depreme yönelik neler yapacaklarının üzerinde durdu. Yıldırım’da bin konteynerlik konutun deprem gerçeği göz önüne alınarak hazır tutulacağını kaydeden Mutlu, konutların güçlendirilmesi, kentsel dönüşüm ve yatay mimariyle Yıldırım’ı depreme hazır hale getireceklerini anlattı.

Açıklamasında Kent Meydanı projesini tanıtarak, mahallelere meydanlar kazandıracaklarını, kapalı pazar yerleri ve otoparkların sayılarını artıracaklarını, Ankara yoluna dikey yollarla bağlantılar sağlayacaklarını ve Büyükşehir Belediyesi ile ortak projeleri yaşama geçireceklerini söyleyen Mutlu, ‘ Elektriği, suyu kanalizasyonu olmayan, çamur içinde sokaklarımız var. Yıldırımda altyapı sorunlarını gündemden çıkartacağız. Ulaşım ve trafikle ilgili sorunların çözümü de önceliklerimiz arasında olacak. Halen girişi ve çıkışı olmayan mahallerimiz var. Ucuz ve temiz bir ulaşım aracı olan bisiklet kullanımını yaygınlaştıracağız. Yıldırım belediyesini elektrikli araçlarla donatacak ve elektrikli belediye dönemi başlatacağız’ şeklinde konuştu.

ÇEVRE SAĞLIĞI PROJELERİ

Önder Mutlu, Yıldırım için çevre projelerinin olmazsa olmaz projeleri arasında yer aldığına dikkat çekerek, yeşil alanları koruyacakları mesajını verdi. Vakıf Mahallesi’ne GES kurarak, belediyenin elektrik ihtiyacını karışlayacaklarını, vatandaşların güneş enerjisinden yararlanabilmesi için Yeşil Çatı desteği vereceklerini ifade eden Mutlu, kent bostanı ve ekolojik pazar projelerini yaşama geçirerek ilçe halkının temiz ve sağlıklı gıdaya ulaşımını kolaylaştıracaklarından söz etti.

SOSYAL PROJELER

CHP Yıldırım Belediye Başkan Adayı Önder Mutlu, emekliler, kadınlar, gençler ve çocuklar başlığı altında tanıttığı sosyal projeleri aktardığı konuşmasında yoksullukla mücadele konusunda uğraş vereceklerini bildirdi. Emekliler ve engelliler konusunda da değinen Mutlu, sosyal projeleriyle ilgili şu bilgileri aktardı:

"Yıldırımda hiçbir çocuğumuz, yatağa aç girmeyecek. Özel sektör işbirliğiyle istihdam imkânlarını genişleteceğiz. Destek paketleriyle Yıldırım’da yoksulluğu bitireceğiz. Yaşlılarımız ve engellilerimiz için Hızır Taksi uygulamasını yaşama geçireceğiz. İlçeye Alzheimer Merkezi kazandıracağız. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza evleriyle ilgili taşınma, tamir ve tadilat işlerinde yardımcı olacağız. Ayrıca emeklilerin güzel zaman geçebilecekleri, sosyalleşebilecekleri emekliler kulübü kuracağız. Çalışan annelere hizmet amacıyla kreş sayılarını artıracağız. En büyük eksiklerimizden biri de öğretmenevi. Öğretmenevi de projelerimiz arasında. Ayrıca ilçeye yeni bir kültür merkezi kazandırmayı arzuluyoruz. Kuracağımız Tıp merkezleri aracılığı ile vatandaşın sağlık hizmetlerine daha kolay ve ucuz ulaşmasına olanak sağlayacağız."

KIZIKLAR KÜLTÜR GÜZERGAHI

CHP Adayı Mehmet Önder Mutlu, Kültür ve Turizm alanında ilçeye Tarih Müzesi kazandırılması, Kızıklar Mahallelerini birleştirecek Kızıklar Kültür Güzergâhı oluşturulması, tarihi noktalarda Butik otellerin yaşama geçirilmesi ve doğa turizmini canlandıracak projeleri de Yıldırımlılarla buluşturacaklarını açıkladı.

KADINLAR VE GENÇLER

CHP adayı Mutlu, proje tanıtım toplantısında gençler, kadınlar ve çocuklara için gerçekleştirecekleri projelere de yer verdi. Kadın sağlığı merkezi, kadın istihdam ofisleri, kadın uğraş pazarı ve kadın kooperatifleri ile kadınları sosyal ve ekonomik yaşama aktif olarak katacaklarının altını çizen Mutlu, gençler için de ilçeye öğrenci yurdu, kütüphane kafe, sanat sokağı ve çağdaş yaşam merkezi yapacaklarını dile getirdi. Mutlu, madde bağımlılığının önlenmesi için yapmayı planladıkları iyileştirme merkezini ise, gençlerin topluma kazandırılması adına önemli bir sorumluluk olarak gördüklerinden söz etti.

ÇOCUKLARA SÜT DESTEĞİ

Önder Mutlu, 2-5 yaş arası çocuklara süt desteği verilmesi, çocuk sokağı ve meydanı, çocuk dostu parklar, çocuk sanat kursları, yenidoğan paketi ile çocukları kucaklayan bir anlayış sergileyeceklerini belirtti.  Önder Mutlu, ayrıca can dostu sokak hayvanlarını da unutmadıklarını kaydederek, hayvan bakımevi, sahiplendirme projesi, mama ve su ihtiyaçlarının giderilmesi ve doğal yaşam alanları oluşturulması amacıyla çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.