SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Demokrasi Güçleri’nden HDP’ye destek

Bursa'da Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) gerçekleştirmek istediği Gemlik yürüyüşünde gözaltına alınan kişiler serbest bırakıldı. Bursa Demokrasi Güçleri, HDP’lilere yönelik polisin tutumunu kınamak üzere destek ziyaretinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2022 23:28
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2022 23:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa Demokrasi Güçleri’nden HDP’ye destek

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 12 Haziran pazar günü düzenlendiği Gemlik yürüyüşüne yapılan polis müdahalesiyle 2 gazetecinin ve parti il yöneticilerinin aralarında bulunduğu 24 kişi Bursa'da gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar, emniyetteki ifadelerinin ardından gece saatlerinde serbest bırakıldı.

Bursa Demokrasi Güçleri, Türkiye genelinde tecride karşı yapılan eylemlerde gerçekleştirilen gözaltılar ve polis müdahaleleri nedeniyle HDP Bursa İl Örgütü’ne dayanışma ziyareti gerçekleştirdi. Dayanışma ziyaretinde yapılan açıklamada HDP’lilere yönelik polisin tutumu kınanarak gözaltıların derhal serbest bırakılması çağrısı yapıldı. BDG üyesi Nadir Kırlılar, “Onlarca arkadaşımızın en demokratik hakkı olan protesto hakkı, devlet şiddetiyle engellendi ve gözaltına alındılar. Bursa’da dün gözaltına alınan arkadaşlarımız gecenin bir vaktinde serbest bırakıldı. Ancak hala yurt genelinde arkadaşlarımız gözaltında tutulmakta. Gözaltına alınan arkadaşlarımız sorgusuzca serbest bırakılmalıdır. HDP’ye geçmiş olsun. Bursa Demokrasi Güçleri olarak barışın mücadelesini sürdüreceğiz.” dedi.

Gözaltına alınanlardan HDP PM üyesi Avukat Cahit Kırkazak, “Hiçbir siyasi parti siyasi faaliyetini yürütürken iktidardan ya da başka bir partiden izin almaz. Dün Türkiye genelinde AKP ve ortağı partimizin hangi siyasi faaliyeti yapacağına, hangi siyasi faaliyeti yapmayacağına dair bir tutum sergiledi. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Siyasal iktidarın ve faşist anlayışın çizdiği sınırlar çerçevesinde siyaset yapmayacağız. Hiçbir devlet geleneğinde müzakereciler gözaltına alınmadı. Dün müzakere sürdürürken müzakereciler olarak biz gözaltına alındık. AKP’nin belirlediği sınırlar çerçevesinde değil, halktan yana, toplumcu mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

Kadıköy'deki yürüyüşte gözaltına alınanlardan 2 kişi tutuklandı

HDP'nin Kadıköy'deki yürüyüşünde gözaltına alınan 70 kişinin 45'i, haklarında "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçundan işlem yapılıp, emniyetten serbest bırakıldı. 25 kişi sağlık kontrolünün ardından İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Savcılık, 23 kişiyi "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçlamasıyla işlem yapıp, adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Polis memurlarına fiili saldırıda bulundukları öne sürülen İ.T. ile K.T ise "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. İki şüpheli, hakimlikçe tutuklandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.