SON DAKİKA
Hava Durumu

Buldan: Kürtlerin direniş tarihini okusun!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Erdoğan'a tavsiyemiz derin devletten devraldığı köhnemiş kırmızı kitaba çalışmak yerine Kürtlerin direniş tarihini okusa daha faydalı olur! Ne yaparsanız yapın, tarihin akışını değiştiremeyeceksiniz!" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2018 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2018 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Buldan: Kürtlerin direniş tarihini okusun!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Buldan, işten atılan 7 TOKİ işçisinin grup toplantılarında olduğunu belirterek, "Mamak TOKİ işçilerinden 7 işçi gözaltına alınıp, para cezası verilerek serbest bırakıldı. Maaşları ödenmeyen işçilere bir de para cezası verildi. AKP'nin adalet anlayışı budur işte. Elbette bu zulmün hesabını hep birlikte soracağız!" dedi. 

"Kürtler üzerinde oynanmaya çalışılan uluslararası bir oyun var." diyen Buldan, tecritte tutulan Leyla Güven'in açlık grevi ile ilgili şu sözleri söyledi:

"Güven'in Amed zindanından yükselen direnişi, İmralı'nın kapısına vurulan kilidi mutlaka kıracaktır. Kimsenin şüphesi olmasın! Saray rejimi bilmeli ki; İmralı'nın kapısına vurduğunuz tecrit kilidi, gün olacak sarayınızın kapısındaki kilide dönüşecektir! Ayaklar altına aldığınız hukuk, bir gün size de mutlaka lazım olacaktır!"

"Cezaevlerinde yaşanacak ölümlerden AKP sorumlu olacaktır"

Buldan, Selahattin Demirtaş hakkında AİHM kararına yönelik "bizi bağlamaz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şu sözlerle seslendi:

"Erdoğan'a tavsiyemiz derin devletten devraldığı köhnemiş kırmızı kitaba çalışmak yerine Kürtlerin direniş tarihini okusa daha faydalı olur! Ne yaparsanız yapın, tarihin akışını değiştiremeyeceksiniz! Kürtler bu kez kaybetmeyecek!

AKP Genel Başkanı "AİHM kararını tanımam" diyor. Kendisine sormak isteriz; "Mahkeme başkanı mısınız, Cumhurbaşkanı mı? Türkiye Muz Cumhuriyeti midir, bir kabile devleti mi?" Bir yandan AB'yle ilişki kurmaya çalışacaksınız, diğer yandan ise AİHM kararını tanımayacaksınız!

AİHM'i tanımayan Erdoğan çıkmış Kaşıkçı cinayetiyle ilgili "Uluslararası kuruluşlara başvuracağız" diyor. Elbette başvurabilirsin. Ama başvurduğun uluslararası alanın tüm kararlarını da tanımayı, saygı duymayı öğreneceksin! Böyle tutarsızlık, böyle ikiyüzlülük olmaz!

Erdoğan, Demirtaş'ı, Yüksekdağ'ı rehin tutarak dışarıdaki herkese gözdağı veriyor. Böylece sonuç alacağını sanıyor! Ancak yanılıyor. Demirtaş ve Yüksekdağ milyonlardır, milyonlar Demirtaş ve Yüksekdağ'dır. Milyonları Edirne'ye hapsedecek gücünüz yoktur!

"İşkenceye sıfır tolerans" diyerek iktidara geldiler. Şimdi işkencecilere bin tolerans tanıyorlar! Hastanenin "cezaevinde kalamaz" raporu, bir hasta tutsağın tahliyesi için yeterli olmak zorundadır. Aksi takdirde cezaevlerinde yaşanacak ölümlerden AKP sorumlu olacaktır."

"İhale gaspçı kayyuma kaldı!"

Buldan, Belediyelere kayyum atanmasına şöyle tepki gösterdi:

"Diyarbakır halkının karşısına çıkabilme cesareti gösteren bir aday bulamadılar! İhale gaspçı kayyuma kaldı! Eminiz ki bu kayyuma AKP'liler bile oy vermeyecektir! Onurlu hiçbir Kürt, değerlerine saldırana bırakalım oyunu, çöpünü dahi vermez!

Sormadan edemiyoruz! Recep Bey madem kayyumlardan başka aday bulamadın, sen aday olsaydın. Ya da Soylu'nu gönderseydin. O olmuyorsa damadı aday yapsaydın. Ya da Bahçeli gitseydi. En azından Osmaniye'den ilerisini görmüş olurdu!"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.