SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bugünkü mücadele iyi ile kötünün mücadelesidir'

Yeşil Sol Parti Bursa İl Eş Sözcüsü Kemalettin Yıldız, Türkiye'de demokratik siyasete yoğun bir saldırı olduğunu ileri sürerek, "Bugünkü mücadele iyi ile kötünün mücadelesidir, çabalarımızın başarıya ulaşması Emek ve Özgürlük İttifakı'nın varlığı ve gücü ile olacaktır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2022 23:45
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2022 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Bugünkü mücadele iyi ile kötünün mücadelesidir'

Yeşil Sol Parti Bursa İl Örgütü üyeleri bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı kahvaltıda biraraya gelerek 15-16 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Yeşil Sol Parti Olağanüstü Genel Kongresi ile gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

Bursa Tabipler Lokalindeki buluşmaya Yeşil Sol Parti Örgütlenmeden Sorumlu MYK Üyesi Dursun Bektaş, MYK Üyesi Yüksel Akgün, HDP Bursa İl Eş Başkanı Ceylan Erol Erdoğan, SYKP İl Eş Başkanı Mehmet Kanalp, ESP ve SODAP temsilcileri, Eğitim Sen Şube Sekreteri Derviş Erdem, Mudanya Belediye Meclis Üyesi Mustafa Özçelik, Mutabakat Komisyonu Üyesi Cahit Kırkazak, parti üyeleri ve davetliler katıldı.

Buluşmada konuşan Yeşil Sol Parti Bursa İl Eş Sözcüsü Kemalettin Yıldız, dünyada bir alt üst yaşandığını, emek-sermaye çelişkisinin derinleştiğini, ülkede iktidarın uyguladığı sermaye yanlısı politikalarla derin bir yoksulluk yaşandığını söyledi. İktidarın halkta gelişen hoşnutsuzluğu baskı ve şiddet politikaları ile bastırmaya çalıştığını ileri süren Yıldız, "Uygulanan savaş politikaları ile halkların bugünü ve geleceği tehdit ediliyor, ülke sistemli olarak ekolojik yıkıma maruz bırakılıyor. Ülkemizin her yanında ekolojik yıkıma karsı direniş örgütleyenlerin hepsiyle dayanışmak, destek olmak, birleşik ekolojik mücadeleye dönüştürmeye çalışmak temel görevlerimizdendir" dedi.

6 siyasi parti ile yola çıkan Emek ve Özgürlük İttifakı'na değinen Yeşil Sol Parti Bursa İl Eş Sözcüsü Kemalettin Yıldız, "Bugünkü mücadele iyi ile kötünün mücadelesidir, çabalarımızın başarıya ulaşması anca Emek ve Özgürlük İttifakının varlığı ve gücü ile olacaktır'' diye konuştu.

"Ülkemizde demokratik siyasete yapılan saldırıları izliyoruz'' diyen Yıldız, şöyle devam etti:

''HDP'nin kapatılma davası teknik olarak bir partiyi kapatma davası değil, ağır sonuçları olacak bir davadır. Milyonlarca insanın iradesinin gaspıdır. HDP halkların birarada yaşamını ifade eden Türkiye partimizdir, kapatılamaz. Yeşil Sol Parti demokratik siyasete yapılan saldırılara karşı sorumluluğunu yerine getirmeye kararlıdır.''

Kemalettin Yıldız, konuşmasını katılımcıları Ataevler 10 Ekim Barış Ormanı'nda yapacakları Ankara Gar Katliamı anmasına davet aderek tamamladı.

Yıldız'dan sonra söz alan Yeşil Sol Parti Örgütlenmeden Sorumlu MYK Üyesi Dursun Bektaş, parti olarak 46 ilde örgütlendiklerini ve seçime girme yeterliliğini kazandıklarını belirterek, ''PM'nin 15-16 Ekim'de konferas ve kongreyi toplayarak 'Birlikte Değiştireceğiz' iddiamızı güçlendirecek bir örgütsel yenilenmeyi gerçekleştirme kararı almıştır. Demokrasi mücadelesini büyütmek için herkesi kongremize katkı ve katılım sunmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Buluşmada siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de birer konuşma yaparak Yeşil Sol Parti'ye başarı ve destek mesajlarını ilettiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.