SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bu ülke bu kadar arsız ve yüzsüzünü hiç görmedi'

Yeşil Sol Parti, Bursa'da seçim bürosunu açtı. Açılışta konuşma yapan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, "Bu ülke çok şey gördü ama bu kadar arsız ve yüzsüzünü hiç görmedi. Bunları gerçekten 14 Mayıs’ta göndereceğiz" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2023 00:16
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2023 00:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Bu ülke bu kadar arsız ve yüzsüzünü hiç görmedi'

Yeşil Sol Parti, Bursa'da seçim bürosunu açtı. Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, Halkların Demokratik Partisi sözcüsü Ebru Günay ve milletvekili adayları seçim bürosu açılışına katıldı. 

"Türkiye tarihinin en zor ama en önemli seçimleriyle karşı karşıyayız" sözleriyle konuşmasına başlayan İbrahim Akın, Türkiye'nin 32 gün sonra önemli bir karar vereceğini söyledi. Akın, "Türkiye’nin kaderini değiştirmeye karar verdik. Görüyoruz ki bu değiştirme iradesi burada da var" diye konuştu. Akın, konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye artık nefes almalı, 21 yıldır Türkiye’ye çektirdikleri acılara son vermeye ihtiyacımız var. Cumhuriyet var ama demokrasi yok. Öte yandan adalet yok, en temel sorunumuz adalet. Adaletsizlik öyle bir noktaya geliyor ki bugün herkes görüyor. Eskiden seçimlere gittiğimizde Adalet Bakanı istifa ediyordu. Bugün ne görüyoruz? Sözde Adalet Bakanı kendi bakanlığında toplantı yapıyor ve AKP’nin seçim startını veriyor. Bunu arsızca yapıyorlar. Bunların hesabını sormaya geliyoruz. Sadece bunları da yapmıyorlar. Bizim vergilerimizle bu ülkeyi yöneten Maliye Bakanı ne yapıyor peki? Çağırmış herkesi bakanlığa seçim siyasetini örgütlüyor, milletvekillerini örgütlüyor. Bu ülke çok şey gördü ama bu kadar arsız ve yüzsüzünü hiç görmedi. Bunları gerçekten 14 Mayıs’ta göndereceğiz."

"Herkesin kendi kimliğini özgürce yaşamasını savunuyoruz"

Akın, demokrasi içinde bir arada yaşamak ve herkesin kendi kimliğini özgürce yaşamasını savunduklarını dile getirerek "Halkımızı buna destek vermeye çağırıyoruz. Milletvekillerimizi bunu hayata geçirmek için Meclis’e göndermelerini bekliyoruz" çağrısında bulundu. Akın, "Yeni yüzyılda yeni bir demokratik cumhuriyetin, ekolojik bir cumhuriyetin inşası için elimizden gelen her şeyi yapacağımıza söz veriyoruz. Bütün arkadaşlarımızı sokak sokak dolaşmaya, onların televizyonlarda söyledikleri sahtekarlıkları boşa çıkarmaya çağırıyorum" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.