SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozbey ve Şahin'in kentsel dönüşüm tartışması

AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Necati Şahin'in, Nilüfer Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'e yaptığı ziyarete Nilüfer'deki kentsel dönüşüm tartışması damga vurdu. Bozbey, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı karara ilçe belediyesinin uymak zorunda olduğunu belirtirken, Şahin, "Siz isteseydiniz bunu durdururdunuz." iddiasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2019 21:10
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2019 21:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bozbey ve Şahin'in kentsel dönüşüm tartışması

AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Necati Şahin'in, Nilüfer Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'e yaptığı ziyarete Recep Altepe döneminde alınan 0,50 emsal artışı kararıyla başlayan kentsel yenileme tartışması damga vurdu. Bozbey, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı karara ilçe belediyesinin uymak zorunda olduğunu belirtirken, Şahin, "Siz isteseydiniz bunu durdururdunuz." iddiasında bulundu.

Nilüfer'de belediye başkanlığı yapmış isimleri ziyaret eden Cumhur İttifakı AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Necati Şahin, bu kapsamda Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i de ziyaret etti. AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay, MHP Nilüfer İlçe Başkanı Ali Hayri Ozan ile belediye meclis üyesi adaylarının da katıldığı ziyarette konuşan Necati Şahin, Nilüfer'de seçimi kazanacaklarını söyleyerek "1 Nisan'da devir-teslim töreninde sizle burada olacağız. Göreve geldiğimizde, eksik ve aksaklıkları gidermeye çalışacağız. Nilüfer'i halkla beraber, parti ayrımı gözetmeksizin yöneteceğiz. İnsanların yaşam kalitesini artırmanın derdindeyiz. Seçim sürecinin bir sorun yaşanmadan tatlı bir rekabet içerisinde tamamlanmasını diliyorum" dedi.

Kentsel dönüşüm tartışmaları gündeme geldiğinde gergin anların yaşandığı ziyarette, Bozbey ve Şahin Nilüfer'de bina ve nüfus yoğunluğunu artıran 0,50 emsal artışı konusunda tartıştılar. 

BOZBEY: 0,50 EMSAL ARTIŞTA SORUMLULUK BÜYÜKŞEHİR'İN

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, 0,50 emsal artışla Nilüfer'de uyguladığı kentsel dönüşüm çalışmalarına değinen Mustafa Bozbey, bu konuda Nilüfer Belediyesi üzerinden yapılan eleştirilere de cevap verdi. Uygulamayı, her platformda eleştirdiğini söyleyen Bozbey, şunları söyledi:

"Necati Şahin de odadayken eleştirdi. Odalar dava açtı. Hata şurada; Herkes karşı gibi ama net tavrını ortaya koymadılar. Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde karar alanları, onay verenleri biliyoruz. Biz ret oyu verdik. Oradaki maddelerde sadece 0,50 emsal değil, alt maddelere baktığınız zaman 1, 1,5'a hatta 3,5'a bile katlayan var. Kim yapmış bunu? Bursa Büyükşehir Belediyesi yapmış. Biz, defalarca basın yoluyla uyarmamıza rağmen olmadı. Odalar devamlı dava açtı. Sonrasında biz müdahil olmak durumunda kaldık ve müdahil olduk. Hazırlanmış olan planı, projeyi Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin onayladığı biçimde belediyeye getirecek, belediye ona ruhsat vermeyecek. Bunu diyenin belediye başkanlığından, teknik bilgisinden şüphe ederim. 30 gün sonra dava açar, tazminatla karşı karşıya kalır belediye.  Öyle kolay değil. Bunu bilip de bunu söylüyorsa, ben onun tekniğini de, belediye başkanlığını da sorgularım. Kanun var. İtiraz eden, reddeden, hayır diyen benim. Bunu nasıl dersiniz? Bunun siyaseti yok. Biz, topluma doğru bilgileri paylaşmak zorundayız. Yasa ve yönetmelik belli. Nasıl yasayı ve yönetmeliği tanıma dersin."

"20 BİN KİŞİ MAĞDUR OLUNCA MI AKLA GELDİ?"

"20 bin kişi mağdur olunca mı bu işler akla geldi" diye konuşan Mustafa Bozbey, sorumluluğun Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğunu söyledi. Bozbey, "Bu konuda basın toplantısı yaptım. Böyle giderse mal sahipleri, müteahhitler mağdur olacak dedim. Kamu zaten mağdur dedim. Bunları söyleyen benim. Ne oldu şu an? 20 bin kişi mağdur. 20 bin kişi mağdur olunca mı bu işler akla geldi. Açılan davalar var. Nasıl yok sayabilirsiniz. Bunu, Nilüfer Belediyesi'ne atmanın hiçbir sorumluluğu yok. Sorumlu olan Bursa Büyükşehir Belediyesi'dir. Mağduriyeti siz üstleneceksiniz. 31 Mart milat olacak Bursa için" şeklinde konuştu. 

ŞAHİN: TOPU BÜYÜKŞEHİR'E ATMANIZ YANLIŞ

Bozbey'in sözlerine yanıt veren Necati Şahin ise, "Bu konuda topu Büyükşehir Belediyesi'ne atmanız yanlış. Nilüfer Belediyesi'nin kentsel dönüşüme kolaylık tanıdığını düşünüyorum. Siz isteseydiniz bunu durdururdunuz. Asla yaptırmazdınız. Bir mühendis olarak teknik bilgimin sorgulanmasını doğru bulmuyorum. Bizi teknik olarak sorgulayanların biz de başka şeylerini sorgularız. Zaman zaman bazı platformlarda karşı karşıya geldik. Bu yarış içerisinde eleştiri muhakkak olacaktır. Nilüfer'de yapılan yanlışları dile getirmeye devam edeceğiz. Doğru yapılana da doğru yapılmıştır diyoruz zaten. Turgay Erdem ile yarışımızın sonunda 31 Mart'ta bayrağı sizden alacağız" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.