SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozbey'den Büyükşehir çalışanlarına iş güvencesi

CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, halkın desteğiyle göreve geldiklerinde, belediye çalışanlarının hepsinin iş güvencesinin olacağını söyledi. Bozbey, "Söylentiler doğru değil. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan herkesin rahat olmasını istiyorum. Kimseyi yerinden etme düşüncesinde değiliz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2019 00:10
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2019 00:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bozbey'den Büyükşehir çalışanlarına iş güvencesi

CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, DİSK'e bağlı sendika şube başkanlarıyla bir araya geldi. DİSK Genel İş Sendikası Bursa Şubesi'nde gerçekleşen ziyarette CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, DİSK Genel İş Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Selahattin Atak, DİSK Birleşik Metal İş Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Ayhan Ekinci, DİSK-Emekli Sen Bursa Şubesi Başkanı Günay Onayman ve sendika  üyeleri yer aldı.

Sendikacılığın bir hak mücadelesi olduğunu iyi bildiklerini söyleyen Mustafa Bozbey, sendikaların güçlenmesi ve çalışanların standartlarının iyileşmesi için yapılan mücadeleleri her zaman takdir ettiğini ifade etti. Sendikaların mücadelelerine destek olmaya devam edeceklerini söyleyen Mustafa Bozbey, " Nilüfer Belediyesi çalışanlarına yönelik yapılan sözleşmeler ortada. Taşeronlarımız kanun ile belediye şirketlerine geçti ve onlar için sendika süreci önümüzdeki dönemde işleyecek. Onun haricinde bizim tüm çalışanlarımız sendikalıdır. Amacımız çalışanların standartlarının iyileşmesi ve aileleriyle birlikte mutlu yaşam sürmelerine olanak sağlayacak bir ortam oluşturmak. Nilüfer Belediyesi'nde 2 bin 200 TL'nin altında ücret alan yok. Bu yeterli değil elbet. Genel başkanımızın dediği gibi Büyükşehir Belediyesi'nde 31 Mart itibariyle göreve geldiğimizde sendika sorunu zaten olmayacaktır. Orada da eğer varsa 2 bin 200 TL'nin altında maaş da olmayacak. Bu genel başkanımızın bize olan talimatıdır" dedi.  

"KİMSEYİ YERİNDEN EDECEK DÜŞÜNCEDE DEĞİLİZ"

Kendilerinin iş güvencesinden yana olduklarını ifade eden Mustafa Bozbey, "31 Mart itibariyle Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde halkın desteğiyle göreve geldiğimiz takdirde, işçilerimiz, çalışanlarımız kesinlikle şunu bilsinler ki kimseyi yerinden etme düşüncesinde değiliz. Liyakata önem veriyoruz. Görüşler farklı olabilir ama neticede çalışıyorsa emek varsa onlarla birlikte devam edeceğiz. 'Bozbey gelirse sizi işten atacak' diye söylentiler kulağımıza geliyor. Bu doğru değil. Biz 1999 yılında göreve geldiğimizde hiçbir yöneticimizi değiştirmeden yola devam ettik. Nilüfer'i, arkadaşlarımızla buralara getirdik. Yani kimseyi yerinden oynatmadan ve işine son vermeden başladık sonrasında Nilüfer onların da emeği ile bugünlere geldi. Bu anlamda herkes rahat olsun. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan herkesin rahat olmasını istiyorum. Biz onların yanındayız,  Büyükşehir Belediyesi'ne sahip çıktıkları ve görevlerini layıkıyla yerine getirdikleri sürece. Bu anlamda iş güvencesiyle alakalı hassasiyetimizi de ortaya koymuş oluyoruz. Bu bizim insana bakış açımızdır. Bir emek varsa o emeğin karşılığı mutlaka olmalı" diye konuştu.  

SENDİKALARDAN BOZBEY'E DESTEK

DİSK Genel İş Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Selahattin Atak da, Mustafa Bozbey'e çıktığı yolda başarı diledi. Atak, "Bursa'yı da gülümsetmek için yola çıktınız. Bu yolculukta sizlere başarılar diliyoruz. Nilüfer'de olduğu gibi Bursa'yı da gülümsetmeniz için gereken desteği vermeye hazırız" dedi.

DİSK Birleşik Metal İş Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Ayhan Ekinci'den de Bozbey'e destek geldi. Ekinci, "Bursa'da örgütlenme oranının düşük olduğunu görüyoruz. 2015 yılındaki hak arama mücadelesinde işçilerin yanında Başkan Bozbey'i gördük ve bundan sonra da göreceğimizden eminiz. Fakat hak arama süreçlerinde işçilere yapılan baskıları  göğüsleyebilecek bir başkanı da yanımızda görmek istiyoruz. Bizler 1 Mayıs'ta her zaman el ele kol kola olduk. İşçi kenti Bursa'da örgütlülüğün artması adına vereceğiniz destekler çok önemli" diye konuştu. 

DİSK-Emekli Sen Bursa Şubesi Başkanı Günay Onayman da Bozbey'e çalışmalarında başarılar dileyerek, sendikal mücadeleye yönelik sorunları dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.