SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozbey'den Aktaş'a: Talihsiz sözler

Nilüfer Belediye Başkanı ve CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Nâzım Hikmet, Uğur Mumcu, Türkan Saylan ve Bahriye Üçok'u "devlet-bayrak düşmanı" olmakla suçlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKP Büyükşehir Adayı Alinur Aktaş'ın sözlerinin çok talihsiz, üzücü olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2019 19:32
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2019 19:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bozbey'den Aktaş'a: Talihsiz sözler

Adalet ve Kalkınma Partili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın, İnegöl'de yaptığı skandal konuşma sadece Bursa'da değil, tüm yurtta büyük tepki çekti. Nilüfer Belediye Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'i, kültürevleri ve caddelere, "devlet-bayrak düşmanı" olarak suçladığı Uğur Mumcu, Nâzım Hikmet, Türkan Saylan ve Bahriye Üçok gibi aydınların isimlerinin vermekle eleştiren Aktaş'a yanıt veren Bozbey, açıklamaları "talihsiz" olarak yorumladı.

Mustafa Bozbey şunları söyledi:

"Arkadaşımızın açıklaması hepimizi üzdü. Hepsi Bursa'nın, Türkiye'nin değeridir. Bizim için, Osmanlı'nın başkentinde, burada, Osmanlı da değerlidir, Cumhuriyet dönemindeki insanlar da değerlidir. Nasıl ki Osman Bey, Orhan Bey bizim için değerliyse Atatürk de bizim için değerlidir. Yazarlarımız da çizerlerimiz de bizim için değerlidir. Bu ülkenin her bir insanı, yazarından şairine, bizim için her birey değerlidir. Bizim için değerli olan bu insanlara, bu sözlerin sarfedilmesini biz doğru bulmuyoruz. Üstelik bir yerel seçim sürecindeyiz. Tabii ki çiçekleri koparmayalım ama koparmaya çalışanlara karşı Şilili şair çok güzel bir ifade kullanmış. Hatırlatmak isterim. Diyor ki Pablo Neruda, 'Bütün çiçekleri koparabilirsiniz ama asla baharın gelişini engelleyemezsiniz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.