SON DAKİKA
Hava Durumu

BDP'den 'Hükümet Adım At' yürüyüşü

BDP, "Hükümet, halkın taleplerine kulak vermeli, 2. aşamanın gereklerini yerine getirmeli, gerekli demokratik adımları acilen atmalıdır" çağrısıyla 'Hükümet Adım At' yürüyüşleri yapma kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2013 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2013 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
BDP'den 'Hükümet Adım At' yürüyüşü

Barış ve Demokrasi Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonuç bildirgesinde, Hükümetin, halkın taleplerine kulak vermesi ve çözüm sürecinin ikinci aşamasının gereklerini yerine getirmesi gerektiği savunuldu.

BDP'den yapılan yazılı açıklamada, MYK'nın Diyarbakır'da siyasal durum ve planlama gündemiyle toplandığı belirtildi.

Açıklamaya göre, toplantının sonuç bildirgesinde, çözüm sürecinin ikinci aşamasına geçildiği ifade edilerek "Demokratik çözüm sürecinin 1. aşaması başarıyla sürmektedir. Altı aydır sürmekte olan çatışmasızlık hali, 8 Mayıs'tan itibaren PKK'nin silahlı güçlerinin Türkiye sınırlarının dışına çekilmeye başlaması ve bugüne kadar çatışmasızlık halini ihlal eden tek bir olayın yaşanmaması, sonuçları itibarıyla 1. aşamanın başarısının kanıtıdır" değerlendirmesi yapıldı.

İkinci aşamayla ilgili önerilerin Hükümete sunulduğu hatırlatılan ve ikinci aşamanın adımlarının acilen atılması talep edilen bildirgede, "Hükümet, halkın taleplerine kulak vermeli, 2. aşamanın gereklerini yerine getirmeli, gerekli demokratik adımları acilen atmalıdır. Bu nedenle 30 Haziran pazar günü Diyarbakır, Mersin ve Adana'da 'Hükümet Adım At' yürüyüşleri başlatacağız" ifadeleri yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.