SON DAKİKA
Hava Durumu

Başak Demirtaş: 14 Mayıs'ta mazlum halkımızın yanında olalım

Bursa'da yaptığı konuşmasında eşi Selahattin Demirtaş'ın ses kaydını dinlettiren Başak Demirtaş, küskünlere seslenerek, "14 Mayıs'ta kırgınlıkları bir tarafa bırakma zamanı. Bu zulüm iktidarının yanında değil, mazlum halkımızın yanında olalım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2023 22:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2023 23:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Başak Demirtaş: 14 Mayıs'ta mazlum halkımızın yanında olalım

PELİN AKDEMİR / BURSAPORT

Yeşil Sol Parti, Bursa'da mitingini Merinos Kent Parkı'nda gerçekleştirdi. Başak Demirtaş, özellikle Muşlulara ve küskünlere seslenerek "AK Parti iktidarına artık desteğinizi çekme zamanı geldi. Şimdi 14 Mayıs'ta kırgınlıkları bir tarafa bırakma zamanı. Bu zulüm iktidarının yanında değil, mazlum halkımızın yanında olalım" dedi. Demirtaş, dün ziyaret ettiği eşi Selahattin Demirtaş'ın ses kaydını dinlettirdi.

16.00'da başlaması programlanan, yoğun katılım nedeniyle yaklaşık bir saat gecikmeyle başlayan mitingde, Yeşil Sol Parti Bursa Milletvekili adayları Necdet İpekyüz ve Ceylan Erol Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Tayip Temel, HDK Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Başak Demirtaş, konuşma yaptı.

Konuşmalar başlamadan önce halk, müzik eşliğinde halay çekti. 

Güvenlik önlemleri gerekçesiyle üç kontrol noktasından arama yapılarak alana girişe izin verildi. Alanda, Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenlerinden Emek Partisi vardı.

Miting, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için bir dakikalık saygı duruşunun ardından başladı. "Selo'ya özgürlük" ve "Patates, soğan güle güle Erdoğan" sloganları atıldı.



'HARAMİ SALTANATA 14 MAYIS'TA SON VERECEĞİZ'

Bursa 2. Bölge 1. Sıra adayı Dr. Necdet İpekyüz, Bursa'nın ekolojik sorunlarını hatırlatarak, seçim çalışmaları sırasında esnaftan dert dinlediklerini söyledi. İpekyüz, "14 Mayıs'ta oylarımızı verip, Edirne duysun, Kandıra duysun, saray duysun arkadaşlarımıza özgürlüklerini vereceğiz. 21 yıldır her şeyi sömürdüler. Dini sömürdüler. İnsanların özgürlüklerini, Kürdün ana dilini görmezden geldiler. Yıllardır Kürt sorununu çözemeyenler, bilsinler ki 14 Mayıs'ta göndereceğiz. Bu harami saltanata son vereceğiz" diye konuştu.

'KADIN KATLİAMLARININ ÖNÜNÜ AÇAN ZİHNİYETE KAYBETTİRECEĞİZ'

Bursa 1. Bölge 1. Sıra adayı Ceylan Erol Erdoğan, kadınların her alanda mücadele vermek zorunda olduğunu söyleyerek, "Kadınlarımızın talepleri büyük. İlmek ilmek ördüğümüz, bir gecede elimizden alınan İstanbul Sözleşmesi'ni geri getireceğiz. Biz kadınlar, erkeklerle aynı işte çalışmamıza rağmen eşit ücret almıyoruz. Eşit işe, eşit ücret diyeceğiz. Kadın katliamlarının önünü açan bu zihniyete kaybettireceğiz" dedi.  Amedspor ve Bursaspor maçında açılan 'Beyaz Toros' posterine değinen Erdoğan, 'yuh' seslerine karşılık, "Yuhlamıyoruz. Bursalı kardeşlerimiz değildi bunu yapan. İnsanları karşı karşıya getirmeye çalışan kirli ellerdi. Oyunları tutmadı. O kirli zihniyete 14 Mayıs'ta hep birlikte cevap vereceğiz. Bursalı, Artvinli, Amedlisi hep birlikte o kirli zihniyeti tarihin çöplüğüne göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

HDK Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek, Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'in resmiyle 'Doğru zaman, doğru adam' yazılı pankartı hatırlatarak,
"Zaman doğru ama adam yanlış. Yakınlarda Togg diye bir arabanın imalat yeri var. 8 bin 500'e çalışan kişi, yıllarca çalışsa Togg'u alamaz. Erdoğan diyor ya 'Benim vatandaşım beni patatese, soğana yedirmez' diye. Vallahi de billahi de patatese soğana yenileceksin" diye konuştu.

Konuşma yapmak için platforma çıkan Başak Demirtaş'a bir adet pembe gül verildi. 

'İKTİDARA DESTEĞİNİZİ ÇEKME ZAMANI GELDİ'

Başak Demirtaş, konuşmasına dün Edirne'de açık görüşte ziyaret ettiği eşi Selahattin Demirtaş'ın selamlarını getirdiğini söyleyerek başladı. Demirtaş, Bursalılara Selahattin Demirtaş'ın sesini dinlettirerek sürpriz yaptı. Başak Demirtaş, "Çok coşkulusunuz, çok kararlısınız" diyerek, oyunu ilk kez kullanacak gençlere, Muşlulara ve küskünlere seslendi:

"İslamiyet'i, İslam'ı, dinin bütün değerlerini ayaklar altına alarak kendi çıkarları için kullanmaya kalkan, barıştan korkan, kardeşlikten korkan, AK Parti iktidarına artık desteğinizi çekme zamanı geldi. Şimdi 14 Mayıs'ta kırgınlıkları bir tarafa bırakma zamanı. Gelin birlik olalım, beraber olalım. Bu zulüm iktidarının yanında değil, mazlum halkımızın yanında olalım."

Partinin oy pusulasındaki yerini sosyal medya hesaplarından paylaşacağını söyleyen Demirtaş, "Partimizin ismi değişmiş olabilir ama bizim ağacımız aynıdır. Bizim ağacımız yeşil ağaçtır. Bu ağaç sizlerin, halkımızın bin bir emeğiyle büyüttüğü ağaçtır. Bu ağacı gururla taşıyoruz. Yıllardır ağacımızı kesmeye çalışanlara, yıkmaya çalışanlara 14 Mayıs'ta güçlü bir cevap vereceğiz" diye konuştu.



'BEN BURADAYIM AMA KALBİM SİZLERLE'

"14 Mayıs'tan sonra bu ülkeye demokrasi gelecek" diyen Başak Demirtaş, Selahattin Demirtaş'ın sadece selamını değil mesajını da getirdiğini belirterek, ses kaydını dinletti. Selahattin Demirtaş, ses kaydında şunları söyledi:

"Tarihi seçim için sayılı günler kaldı. Bugüne kolay gelmedik. Asla boyun eğmedik, diz çökmedik. Amacımız bu topraklarda eşit, özgür, onurlu bir şekilde yaşamaktır. Şimdi her zamankinden daha yakınız. Sandığa gidin. Oyunuzu kullanın. Özellikle genç kardeşim. Sana sesleniyorum. En yakın bir sandığa giderek görev almalısın. 14 Mayıs günü sana emanettir. Onu gözün gibi korumalısın. Başta AA olmak üzere yalan yanlış haberler yapabilirler. Daha önce yaptılar. Onlara asla kanmayın. Onların yalanlarının karşısında asla diz çökmeyin. Ve sandık başlarından asla ayrılmayın. Ülke artık değişime karar vermiş durumda. Emin olun kazanacağız. Bu için on dört Mayıs'ta sandığa gidin. Bir oyumuz Yeşil Sol'a, bir oyumuz Kemal Kılıçdaroğlu'na. Değerli halkım ben buradayım ama kalbim orada sizlerle. Sizlere inanıyorum. Sizlere güveniyorum. Özgür günlerde görüşeceğiz. Hepinizi hasretle kucaklıyorum. Yürek dolusu selam, sevgilerimi gönderiyorum."



Konuşmasının ardından halkla selamlaşan Başak Demirtaş, halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.