SON DAKİKA
Hava Durumu

Baş: Bize inanan insanların oylarını istiyoruz

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Bursa'da halkla buluştu. 14 Mayıs için Kılıçdaroğlu'na ve TİP'e oy isteyen Baş, "Biz, bize inanan insanların oylarını istiyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2023 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2023 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Baş: Bize inanan insanların oylarını istiyoruz

PELİN AKDEMİR / BURSAPORT

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Bursa'da Podyum Sanat Mahal'de 'Halk Buluşması' gerçekleştirdi. "Bu ülkenin yeniden kuruluşa ihtiyacı var" diyen Baş, cumhurbaşkanlığında Kemal Kılıçdaroğlu'na, milletvekilliğinde TİP'e oy istedi. 

Erkan Baş'ın kollarını sıvıyarak konuşmasına başlaması salonda gülüşmelere neden oldu. 

'GEÇEN SEÇİMLERDE OY KULLANMAYANLARIN OYLARINA TALİBİZ'

Bursa'da birinci bölgede milletvekili adayı gösteren TİP'in Genel Başkanı Erkan Baş, bugün saat 12.30'da Podyum Sanat Mahal'de seçmenleriyle bir araya geldi. Erkan Baş'a TİP'in Bursa milletvekili adayları da eşlik etti. "Bizim için en büyük risk TİP'siz bir Meclis'tir" diyen Baş, "Geçen seçimlerde 7 milyon vatandaşımız oy kullanmamış. En büyük 3'ncü parti, oy kullanmayanların partisi. Oy kullanmayanlara ulaşın, biz onların oylarına talibiz. Genç arkadaşlarım, sizin gibi düşünen bir parti var artık. Biz, bize inanan insanların oylarını istiyoruz" sözleriyle partisine oy istedi.

Baş'ın konuşması, "AKP mezara, halk iktidara" sloganlarıyla ve alkışlarla sık sık bölündü. Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden biri olduğunu söyleyen Baş, "Bu seçimde ülkemizin üzerine çöken 21 yıllık  bir karanlıktan kurtulmak için mücadele ediyoruz. Beş yıldır adına cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi dediğimiz ucube sistemden kurtulmak için mücadele ediyoruz. Bir taraftan da Cumhuriyetin ikinci yüzyılına ilk adımı atacağız. Bu ülkenin yeniden kuruluşa, yeniden ayağa kalkışa ihtiyacı var. 13 gün sonra Tayyip Erdoğan'ı hak ettiği yere, tarihin çöplüğüne göndereceğiz" diye konuştu.

'KİM MÜCADELE EDİYORSA ONLAR ADAY OLDU'

Muhalefete milletvekili kaybettirecek yerlerde seçime girmediklerini söyleyen Baş, "Bursa'nın bir bölgesinde Yeşil Sol Partisi'nden bir milletvekilini, diğer taraftan da işçilerin sesini duyurabilecek bir adayı Meclis'e göndermek hepimizin sorumluluğudur" dedi.

Partiye yönelik ünlülerin aday olduğu eleştirilerine Baş, "Biz ünlüleri aday yapmadık. Kim mücadele ediyorsa onlar TİP listelerinde aday oldular" diyerek yanıt verdi. Kendi listelerinden aday çıkarılmasını Millet İttifakı'nda adayların CHP listesinden girmesine örnek göstererek, "Yıllarca parti için emek veren, çalışan insanlar var. Seçim döneminde başka partinin adaylarının kazanması garanti yerlerde listelerde yer edinmesi partinin seçmenine ayıp değil mi? Biz bunu istemedik. Bizim amacımız bu ülkede mücadele eden insanların parlamentoda da temsil edilebilmesi. Memlekette 600 tane milletvekili seçiliyor, 500 tanesini Genel Başkan seçiyor" sözleriyle açıkladı.

'ANLAŞTIĞIMIZ KONU; BU SİSTEMİN DEĞİŞMESİ GEREKTİĞİ'

21 yılda çıkarılan en önemli derslerden birinin ülkeyi kadın ve işçi düşmanı birinin yönetmesine izin vermeyecekleri olduğunu söyleyen Baş, "İlk turda bu seçimi bitirelim" diyerek Kemal Kılıçdaroğlu'na şu sözlerle oy istedi:

"İki oy kullanacağız, biriyle iktidarı, biriyle muhalefeti belirleyeceğiz. Bu seçimde kullanacağımız iki oydan birincisi Tayyip Erdoğan'a en etkili tokadı vurmak üzere Kılıçdaroğlu'na oy vermektir. Değil 14 gün, 14 dakika daha bu yönetime tahammülümüz kalmadı. Herkes, bütün memleketi, yarınları düşünmek zorunda. Biz cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ortadan kaldırılması için mücadele ediyoruz. Anlaşamadığımız pek çok konu var ama anlaştığımız bir konu var: Bu sistemin değişmesi gerekiyor. Bu yüzden Kemal Kılıçdaroğlu'na oy veriyoruz."

'PARASI OLANIN DEĞİL, HAKLI OLANIN SESİ GÜÇLÜ ÇIKSIN'

Bugünlere Erdoğan'ın etrafında "Yanlış yapıyorsun" diyen kimsenin kalmadığı için gelindiğini ifade eden Baş, "Size kim 'ben kurtaracağım' derse yalan söylüyordur. Bizi, örgütlü gücümüz dışında kurtaracak kimse yok. Biz, halka yalan söylemek suçtur şiarıyla diyoruz ki, önümüzdeki seçimlerde TİP iktidar olamayacak. Bizim istediğimiz, bu memlekette parası olanın değil, haklı olanın sesi güçlü çıksın" şeklinde konuştu. 

Hiçbir partinin tarikatlara, cemaatlere karşı çıkamadığını, arkalarında sermayenin olduğunu belirten Baş, "Tarikatlara, cemaatlere bürokrasiyi bölüştürüp sokağa attıkları laiklik, bu halk sahip çıktığı için hala ayaktadır. Önümüzdeki dönemde en net kırmızı çizgilerimizden biri 'laiklik' olacak. 80 yıl sonra bir Cumhuriyet AKP gibi yobaz, ırkçı bir partinin eline düştüyse, o 80 yılda yapılan yanlışların yeri vardır. Bir ülkede sol güçlü değilse yurttaşlar arasında eşitlik, özgürlük bilincini geliştiremezseniz, yobazların egemenliği büyür" ifadelerini kullandı. 

'BİZ EN ÇOK KADINLARA GÜVENİYORUZ' 

Bursa milletvekili adaylarının tanıtılmasının ardından birinci sıra adayı Hakan Koçak, adaylar üzerine konuşma yaptı. Kadın milletvekili adaylarının iktidar ve muhalefet adaylarında azlığına dikkat çeken Koçak, İstanbul Sözleşmesi'nin TİP'in kırmızı çizgisi olduğunu belirterek, "Biz en çok kadınlara güveniyoruz" dedi. Partinin bir diğer kırmızı çizgisinin laiklik olduğunu söyleyen Koçak, "Sadece işçileri değil, gençleri teslim etmek için de adaylarımız çaba gösteriyor. Aday arkadaşlarımız Meclis'e gitmeden de Bursa'nın doğasını, işçi haklarını, taşeron işçilerin ikinci sınıf muamele görmesine karşı mücadelesini sürdürüyor" diye konuştu. 

Etkinlik, Behice Boran'ın imzasının olduğu tablonun Erkan Baş'a hediye edilmesiyle sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.