SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Varank, Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı: Hamburger yemeye gitmiş

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Bursa'da Ertuğrul Bey Meydanı açılış töreninde konuştu. Konuşmasında Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Bakan Varank, "Kılıçdaroğlu var ya, hatırlıyor musunuz Amerika'ya gitti. 'Ben teknoloji görmeye gittim' dedi ama aslında hamburger yemeye gitmiş. Ama o hamburger bildiğiniz hamburger değil" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2023 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2023 19:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bakan Varank, Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı: Hamburger yemeye gitmiş

Bursa'dan AK Parti milletvekili adayı olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Osmangazi ilçesinde Ertuğrul Bey Meydanı'nın açılış töreninde konuşma yaptı. Bakan Varank, konuşmasında muhalefeti hedef aldı. 

14 Mayıs'ta çok farklı bir Türkiye'ye kapı aralanacağını söyleyen Varank, "Şu pazarlık siyasetini görüyorsunuz değil mi, kirli pazarlık siyasetini. Adam çıkıyor 'sana 2 tane bakanlık verdim...' Cumhurbaşkanı yardımcılıklarını karpuz dilimi dağıtır gibi dağıtıyor. Onun milletvekillerini şu listeye koyuyor. Bu milletvekillerini öbür listeye alıyor. Bunu niye yapıyor biliyor musunuz? Sadece iktidara gelebilmek için yapıyor. 'Ben o iktidar koltuğunu bir ele geçireyim. Ben oyunlardan bir istifade edeyim.' Sadece bunun derdiyle siyaset yapıyor." ifadelerini kullandı.

Varank, sözlerini şöyle tamamladı:

"İşte bu pazarlıklar şu anda o kadar ileri boyutlara taşındı ki FETÖ ile pazarlık yapıyorlar, FETÖ ile. FETÖ'cülerin hepsi bakıyorsunuz sosyal medyada paylaşımlar yapıyor, 14 Mayıs'ı hedef gösteriyor. '14 Mayıs'tan sonra Türkiye'ye döneceğiz' diyor. Bu Kılıçdaroğlu var ya, hatırlıyor musunuz Amerika'ya gitti. 'Ben teknoloji görmeye gittim' dedi ama aslında hamburger yemeye gitmiş. Ama o hamburger bildiğiniz hamburger değil. O hamburger masalarında bu FETÖ'cülerin hangi liderleriyle, imamlarıyla görüştü devletin kayıtlarında var. İşte o kirli pazarlıklarla şimdi iktidara geleceklerini zannediyorlar. Ama bizim milletimiz teröristleri bu ülkede iktidara getirir mi? Getirmez. Bizim milletimiz feraset sahibidir. Bizim milletimiz öngörülüdür. Bizim milletimiz ay yıldızlı al bayrağına bağlıdır. Ama bu teröristlere fırsat vermez."

"Milletten gizli saklı siyaset yapılmaz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala ise 14 Mayıs'taki tercihin sadece bir iktidar ve sandıktan bir irade çıkarmak olmadığını belirtti. Millet İttifakı'nın 1,5 yılda adayını zor belirlediğini ifade eden Ala, şunları söyledi:

"O adayı belirledikten sonra masayı da 1,5 günde dağıttılar. Sonra 2 gün sonra tekrar geldi oturdular. Tam 7 kişi mi, 6 kişi mi belli değildi. Masanın örtüsünü bir kaldırdılar altından HDP çıktı. Onlarca ay bu tartışmaları yaptınız. O zaman milletten gizli saklı siyaset yapılmaz. Eğer milletten gizli saklı yaparsanız millet de o zaman şunu sorar. Kime ne söz verdiniz? Kiminle ne konuştunuz? Çıkın onları anlatın. Bunların hepsinin milletin gözü önünde olması lazım. Çünkü buralar bize emanet, milletimizin emaneti. Buralar bizim mülkümüz değil. Biz onlar adına iş yapıyoruz."

Programa Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, bazı AK Parti milletvekili adayları ve vatandaşlar katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.