SON DAKİKA
Hava Durumu

Bahçeli'nin istediği gibi ittifak olmayabilir

AKP Grup Başkanvekili, Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, MHP lideri Bahçeli'nin "Ak Parti ile kombin yaparız" diyerek formüle ettiği yerel seçim ittifakı konusunda "Masa başında iki parti anlaşıp 'ortak aday çıkaracak' dendiğinde iki partinin tüm seçmeni aynı adaya oy vermeyebilir. Aksine daha da olumsuz bir sonuç çıkabilir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2018 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2018 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bahçeli'nin istediği gibi ittifak olmayabilir

2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimler için partilerin çalışmaları sürerken, AKP ile MHP'nin 24 Haziran Seçimleri'nde yaptığı "Cumhur İttifakı"nın devamına ilişkin görüşmeler de sürüyor. Çanakkale Milletvekili ve AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ise, MHP ile ittifak hesaplarını değerlendirdi.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun sorularını yanıtlayan Turan, "Masa başında iki parti anlaşıp 'ortak aday çıkaracak' dendiğinde iki partinin tüm seçmeni aynı adaya oy vermeyebilir. Aksine daha da olumsuz bir sonuç çıkabilir" dedi.

Bülent Turan'la yapılan röportajın AKP-MHP ittifakı ile ilgili bölümü şöyle:

"- Yerel seçimlerde MHP ile nasıl bir iş birliği olacak?

- Bunun zorlukları var. Çünkü, bazı illerde yerel seçimlerde MHP ili almış ama genelde 5'inci parti olmuş. Ya da AK Parti belediyeyi almış ama genel seçimlerde daha az oy almış. Dolayısıyla burada hangi partinin önde olacağı, hangi kriterin dikkate alınacağı gibi çok farklı konular var. Aynı şekilde halk, siyasette hesabi işlere izin vermez. Masa başında iki parti anlaşıp 'ortak aday çıkaracak' dendiğinde iki partinin tüm seçmeni aynı adaya oy vermeyebilir. Aksine daha da olumsuz bir sonuç çıkabilir ve seçmenin kaçma ihtimali gündeme gelir. O nedenle masa başı hesaplar yerine toplumsal ilişki ve tabansal bir yolun daha kıymetli olduğu kanaatindeyiz. Toplum irfanı ve toplum vicdanı bu ittifakı sağlayacaktır diye düşünüyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.