SON DAKİKA
Hava Durumu

Bahçeli'den 'Yurtta Sulh Konseyi' çıkışı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, FETÖ ile mücadeleye yönelik, "Üzüm salkımı gibi tepeden aşağı inilmelidir. Yurtta Sulh Konseyi'ni telafuz eden yok. Bizim için çok önemli. Aklımızdan çıkmıyor. Yurtta Sulh Konseyi kimdir, kimlerden oluşmuştur bunların en ince ayrıntısına kadar çıkarılması gerekmektedir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2018 20:15
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2018 20:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bahçeli'den 'Yurtta Sulh Konseyi' çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, basın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle düzenlediği sohbet toplantısında, sosyal, siyasi ve ekonomik gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

FETÖ ile mücadeleye değinen Bahçeli, "Üzüm salkımı gibi tepeden aşağı inilmelidir. Yurtta Sulh Konseyi'ni telafuz eden yok. Bizim için çok önemli. Aklımızdan çıkmıyor. Yurtta Sulh Konseyi kimdir, kimlerden oluşmuştur bunların en ince ayrıntısına kadar çıkarılması gerekmektedir." dedi.

"Artık siyasi ayağın üzerine gidilmeli"

Bahçeli, "Darbe gecesi görev alan komutanların bir kısmı başka bir yerde bir kısmı Silivri'de. Peki, bu adamları görevlendirenler nerede? Artık siyasi ayağın üzerine de gidilmesi lazım." ifadelerini kullandı.

Suriye'den ABD askerlerinin çekilmesi

Bahçeli, bir soru üzerine ABD'nin çok kişinin beklemediği bir anda Suriye'den askerlerini çekeceğine dair görüşünün Türkiye'de yankı bulduğunu, ABD'de ise Türkiye'den daha fazla yankı bulduğunu söyledi. 

Bu kararın gerçek sebeplerinin ne olduğunu tam kestirmenin, bilmenin mümkün olmadığının altını çizen Bahçeli, "Bunu öğrenebilmenin tek bir yolu vardır; o da ülkeyi yöneten değerli şahsiyetlerin konuları incelerken, kamuoyunda bilmesi gereken boyutlarıyla da bilgilendirmelerinde yarar vardır. Muhalefet partisi olarak ABD'nin ani kararının önünde ve arkasında ne yatmaktadır bunu bilemiyorum ama tahmin etmemek de mümkün değildir. Onu da tahmin edebilecek bir birikim içinde olduğumuzu da ifade etmek isterim." diye konuştu.  

"Türkiye'nin Esad ile herhangi bir diyalog kurmasından yana değilim"

"Türkiye'nin şu anda Suriye'nin geleceği konusundaki iki parametresi Suriye'nin toprak bütünlüğü ve ikincisi de PKK'nın uzantıları olan terör örgütleri ile mücadele. Burada Suriye'nin toprak bütünlüğü ve PKK ve YPG'nin etkisinin sınırlandırılması amacıyla rejimle de belli oranda Ankara ile Şam arasında bir diyalog kurulmasını gerekli görüyor musunuz?" sorusuna Bahçeli, şu yanıtı verdi:

"Düşünce olarak Esad rejimi ile herhangi bir şart altında Türkiye'nin bir diyalog kurmasından yana değilim. Türkiye'nin katetmiş olduğu ve sosyal maliyeti çok yüksek bir terörle mücadeleyi sonunda getirip Esad'ın tercihine ve onun iradesine teslim etmek Türkiye Cumhuriyeti devleti için en büyük kayıp ve ayıp olur. O bakımdan Türkiye'nin çok yönlü takip etmiş olduğu politikalar sonucunda, Esad rejimi demokrasi içerisinde değişikliğe uğrayabilecek gayretleri ve dünya kamuoyunu bu manada olgunlaştırabilecek yaklaşımlarına devam etmek suretiyle demokratikleşme sürecini hızlandırıp, Suriye'yi Esad rejiminden kurtarmak, bununla ilgili olarak da Soçi'den başlayan, Tahran'da devam eden çok yönlü bir politika takip edilmektedir. Bu politika yerindedir."

"Siyaseten itibarı sıfırlanmış bir kişi"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a yönelik sözlerine ilişkin bir soru üzerine Bahçeli, şöyle konuştu:

"Bu Türkiye'yi çok üzmüştür. CHP'nin Grup Başkanvekili olan şahsiyet, televizyonlarda milletimizin de gözlerinin önündeki o çirkin üslubu, aşağılayıcı bakış açıları ne CHP'ye bir fayda sağlar ne kalkar Türkiye'ye bir fayda sağlar. Bundan en büyük zararı da zannediyorum o şahıs görür. Çünkü siyaseten itibarı sıfırlanmış olan bir kişi olarak toplumda kabul görür hale gelmiştir." 

"Hulusi Akar Paşa bayrağa sahip çıkmıştır "

MHP Genel Başkanı Bahçeli, şunları kaydetti:

"Hediyenin unsurları, Kuran'ı Kerim, bayrak ve silah. O günden sonraki gelişmeleri dikkate alınca bunu verdiğime çok memnun olduğum kanaatindeyim. 15 Temmuz 2016'daki FETÖ ihanetine karşı bugün lüzumsuz konuşmayla bu inciten şahıslara cevaben söylüyorum. Hulusi Akar Paşa, Kuran'a sahip çıkmıştır, bayrağa sahip çıkmıştır, silaha sahip çıkmıştır. Eğer Meclis'teki şekliyle kendisine yöneltilen baskıyı yerine getirmiş olsaydı bugün burada bir toplantımız olmazdı, Meclis olmazdı başka şeyler olurdu. Bu bakımdan CHP, siyasetin söylüyorum içinizde CHP ile sıkı ilişkiler içinde olan değerli basın mensupları da vardır, onları da incitmek istemiyorum fakat bir çeki düzen vermelerinde yarar var.

TBMM'de dışarıya yayının yapıldığı bir ortamda o hırçın ne dediğini tekrarlayamayacak kadar cahilce konuşmalar, CHP'ye bir şey kazandırmaz kazanan burada Hulusi Akar Paşa'mız olmuştur. Kendisine teşekkür ediyorum. Bu milletin manevi değeri olan Kuran'a sahip çıkmıştır, milli değeri olan bayrağa sahip çıkmıştır ve dolayısıyla güvenliğini temin eden silaha sahip çıkmıştır. Kutluyorum kendisini." 

Yerel seçimler

AKP ve MHP'nin 51 ilde kendi adaylarıyla seçime katılacağını, belediye meclis ve il genel meclis üyeliklerinde kendi adaylarıyla yarışacağını, bu 51 ilin ilçelerinde de yine kendi adaylarıyla yarışı devam ettireceğini söyleyen Bahçeli, "30 büyük şehrin üzerinde şu an için bir prensip anlaşması sağlanmıştır. Bu 30 büyükşehirin ilçelerinde çalışmalar devam etmektedir. O da birkaç gün içerisinde zannediyorum tamamlanmış olacaktır." diye konuştu.

Binali Yıldırım'ın İstanbul adayı olması

Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın İstanbul adayı olması halinde TBMM Başkanı'nın kimin olacağı sorusu üzerine Bahçeli, "Daha Meclis Başkanı sorunu yokken kimi, nasıl seçeceğimizi bize niye tartışıyorsunuz? Laf lafı artırıyor, lafta Türkiye'yi bozuyor." dedi.

Devlet Bahçeli, burada tartışmanın gereği olmadığının altını çizerek, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı'nı aday gösterdiği takdirde istifası gerekli mi gerekmez mi tartışmasıyla bunu bir çıkmaz sokağa sokmanın manası yoktur. Meclis Başkanı milletvekilidir. Aday olur, seçildiği takdirde seçildiği gün tercihini ortaya koyacak. Meclis Başkanı olarak devam edecekse ona devam edecek, etmeyecekse belediye başkanı olacaktır. Belediye başkanlığını tercih ettiği andan itibaren kimin Meclis Başkanı olacağı Türkiye'nin gündemine gelecek. Şimdiden Meclis Başkanlığı'ndan ayrılarak, büyükşehir belediye başkanı olduğu takdirde Meclis Başkanı'nın kim olacağı tartışması Yıldırım'ın büyükşehir belediye başkan adaylığını gölgeler, tartışmayı başka bir alana çeker. O da İstanbul'daki yarışı birtakım sıkıntılara, dikkati Meclis'te Başkanı'nın kim olacağına yönlendirilir. Bunu da istismar eden Mecliste çok sayıda parti, milletvekili vardır. Devlet yönetilecekse merdiven gibi basamak basamak çıkmakta yarar var. Önce aday gösterilecek mi? Bekliyoruz. 29'un da gösterildiği takdirde seçilinceye kadar Meclis Başkanı olarak devamında biz MHP olarak fayda görürüz. Seçildiği takdirde yeniden bir Meclis Başkanı seçimi olur."  

"Metin Akpınar Bey'in 'Milletimden özür diliyorum' demesi lazım"

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında, katıldıkları bir televizyon programındaki sözlerinin ardından soruşturma başlatıldığının belirtilmesi üzerine Bahçeli, İtalyan faşist lider Benito Mussolini ve sevgilisinin ayaklarından asıldığı fotoğrafı göstererek, "Bu resim korkunç bir resimdir." ifadesini kullandı.

Bahçeli, Metin Akpınar'ın sözlerini anımsatarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Sana zaten yazık olmuş. 21. yüzyılda, 2023 yılında Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünün kutlanabileceği bir süreçte 1945'i örnek göstererek eleştiri yapmak...Bu eleştiri değildir. Metin Akpınar gibi toplumun genel kabul gören, sevdiği bir sanatçının bu duruma düşmesi kötü bir örnek teşkil etmiştir. Hem kendisine yazık etmiştir hem demokrasiye yazık etmiştir hem de gösterilen örnek kötü bir örnektir. 

Böyle şey olmaz, olmamalıdır. Başka örnekler var mıydı? Bizim Türk toplumunun geleneğinde ayaktan asılma yoktur, geçmiş dönemlere baktığımız vakit. Ayaktan asılmayı söylerseniz bunu kastediyorsunuz. Bunu kastettiğiniz takdirde faşizmi kastediyorsunuz, faşizmi kastettiğiniz takdirde Recep Tayyip Erdoğan'ı faşizmin lideri kabul ediyorsunuz, öyle yorumlamak istiyorsunuz demek ki. Türkiye'de hiçbir siyasetçinin hakkında düşünülmeyecek bir durumdur. Bu konuda mahkeme gibi konular değil Metin Akpınar Bey'in Halk TV'ye çıkıp 5 dakikalık bir konuşma yapmasını istiyorum. 'Ben yanlış bir örnek verdim, bu örnek yanlıştır, bu eleştiri değildir, benim gafletimdir, cehaletimdir, milletimden özür diliyorum' demesi lazım."

"Her partide MHP'li aday var"

Bahçeli, seçime yönelik bir soru üzerine, (Salvatore) Adamo'nun "Her yerde kar var" şarkısını anımsatarak, güldü ve "Her partide de MHP'li aday var. Geçmişi ülkücü olanlar, yediveren gülü gibi maşallah her tarafta aday gösteriliyor. Hepsi bir araya gelmiş olsa belki biz de bir şeyler olurduk ama olamadık ne yapalım yani." ifadesini kullandı.

Daha önce yaşanan "bazı meslek örgütlerinin isminin önünden Türk isminin kaldırılmasına" yönelik tartışmanın hatırlatılması üzerine Devlet Bahçeli, "Türk isminin kaldırılması Türk'e yakışmayan davranışlara sahip olanlar içindir. Bunların da tespiti iktidara bağlıdır. Meclis'e getirdikleri takdirde 50 milletvekili arkadaşımızla değerlendirilir, gereği de yapılır." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.