SON DAKİKA
Hava Durumu

Bahçeli'den elektrik çıkışı; Dağıtım devlet eliyle yapılmalı

Yapılan son zamlarla aile bütçelerinde önemli bir yük haline gelen elektrik faturalarına değinen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "TEDAŞ'a denetim yetkisi geri verilmelidir. Elektrik dağıtımının devlet eli ile yapılması, elektriğin üzerindeki vergi yükünün kaldırılması yükü hafifletecektir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2022 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2022 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bahçeli'den elektrik çıkışı; Dağıtım devlet eliyle yapılmalı

Partisinin TBMM Grup Toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, elektrik ve doğalgaz faturalarındaki fahiş artış, 6 siyasi liderinin buluşması ve Ukrayna-Rusya krizine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, evine gelen yüksek elektrik faturasını ödemeyeceğini açıkladığında, Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriğinin kesilmesi gerektiğini söyleyen Bahçeli, bugün yüksek elektrik faturalarına ilişkin değerlendirme yaptı. Bahçeli, "Elektrik faturalarındaki yüksek tutarlar vatandaşlarımızı rahatsız etmiştir. Kamuya elektrik dağıtımının devlet eli ile yapılması, elektriğin üzerindeki vergi yükünün kaldırılması sorunları hafifletecektir. Elektriğin üzerindeki vergi yükünün azaltılması gereklidir" ifadelerini kullandı.

"Döviz kuru artınca fiyat etiketlerini gecikmesizin kabartanlar döviz kuru düşünce aynı iradeyi göstermemişlerdir. Fırsatçılara göz açtırılmamalıdır, stokçuların üzerine gidilmelidir." diyen Bahçeli, şunları söyledi:

"Herkesin, her sektörün taşın altına elini sokması şarttır. Acil bir ihtiyaçtır. Enflasyonla savaş, milli seferberlik ruhu refakatinde geniş bir katılımla icra edilmelidir. Hiçbir şart altında vatandaşlarımızın enflasyona ezdirilmesine tahammül edemeyiz, buna seyirci kalamayız. Hayat pahalılığının yükü altında tek bir insanımızın yaşamasına göz yumamayız. Yüksek elektrik ve doğal gaz faturaları ile artan gıda fiyatlarının insanımızın umutlarına gölge düşürmesine sessiz duramayız.

Elektrik faturalarındaki yüksek tutarlar vatandaşlarımızı rahatsız etmiştir. Hükümetin bu konudaki çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Yüksek faturaların nedeni dağıtım şirketleridir. Elektrik dağıtımının devlet eliyle yapılması maruz kaldığımız sorunları hafifletecektir.

KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALDI: 'FATURA ÖDEMEM' ÇIKIŞI PROVOKASYONDUR

CHP Genel Başkanının fatura ödemeyeceğim sözü yasadışı bir eylemin, sivil itaatsizlik kılıflı bir isyan teşebbüsünün, siyasi bir hezeyanın mahsulüdür. Ödemezse sonucu bellidir. Elektriği derhal kesilmelidir. CHP Genel Başkanına öncelikle HDP'nin destek vermesi kirli ilişkiler ağını bir kez daha somutlandırmıştır. Fatura ödemem çıkışı bir protesto değil provokasyondur.

6 MUHALEFET LİDERİNİN TOPLANTISI

Politikaları yok, geleceğe dair en ufak bir planları yok. Oturma düzenin nasıl olacağını günlerce konuştular. Yeni bir şey söylemekten, ortak bir siyasi program üretmekten mahrumiyetlerinin ileri düzeyde olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. Görünüşte 6, gerçekte 7 partinin bir siyasi dağılma içinde oldukları bir kez daha görülmüştür. Eskiye dönme niyeti reform değildir. Zillet ittifakı havlu atmıştır. Yapılan açıklamada yeni ve dişe dokunur hiçbir şey yoktur.

Hiç mi hazırlık yapmadınız? Açıklamada çok daha vahim savrulmalar vardır. Avrupa Konseyi'nin ve Avrupa Birliği'nin normlarına bağlı kalacaklarmış. Bu nasıl bir gayri milliliktir. Bu kadar mı yabancılaştınız? Bahsedilen bu normlar nelerden ibarettir? Açıklasınlar da öğrenelim. Türkiye'nin aleyhtarı tutumuna destek olacaklar mı? Şimdi bu toplantıyla ilgili bir değerlendirmeyi size sunmak istiyorum. Bu kara kalem çizilmiş bir şey. Burada yuvarlak masa, altında HDP, onun ayaklarının altında Avrupa Konseyi ve ABD var. Masa dikdörtgen olsa 4 ayağı olurdu ama yuvarlak olunca ayak 1, o da gizli ayak. O da HDP. Şu hale bakın 6'lı ganyan. HDP ve Avrupa Konseyi, ABD, AB. Bunların normlarına kalacakmış. Birleştikleri yer HDP, kullandıkları yer altılı ganyan.

Bizim için tek geçerli norm, Türkiye normudur. Herkesin kendini eşit gördüğü, demokratik bir Türkiye'yi kurmak istiyorlarmış. Bunu külahıma anlatsınlar. Ülkemizde yaşayan herkes eşit ve özgür vatandaştır. Türkiye'de eşitliğin ihmal edildiği ne zaman görülmüştür? Güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili mutabakat metnini de 28 Şubat'ta açıklayacaklarmış. 28 Şubat'a gün vermeleri elbette tesadüfi değildir. Bu ittifak içten içe çürümüş, çözülmüş ve çökmüştür. HDP'li bir eşbaşkan ortaklarını uyarmıştır. Zillet ittifakı PKK, FETÖ, husumet, çıkar, nifak ittifakıdır. Türkiye düşmanları ve HDP'nin gözetimi altındadır."

RUSYA-UKRAYNA KRİZİ

Rusya- Ukrayna arasında devam eden krize ilişkin de konuşan Bahçeli, "Rusya-Ukrayna arasında çıkacak bir savaşın en fazla mağduru olacak ülke Türkiye'dir" değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.