SON DAKİKA
Hava Durumu

Bahçeli davet etti, İYİ Parti'den MHP'ye geçti

MHP Genel Başkanı Bahçeli, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz'ı partisine davet etti. Arkaz, "Bahçeli bizim liderimizdir. Genel başkanımın ağzından çıkacak her türlü kelam ve söz benim için emirdir. Teklifi şeref ve onurla kabul ettim" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2018 00:19
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2018 00:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bahçeli davet etti, İYİ Parti'den MHP'ye geçti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti'nin 2. Olağanüstü Kurultayı'nda Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliğine yeniden seçilmeyen İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz'ı partisine davet etti.

MHP'den yapılan açıklamaya göre Bahçeli, bir araya geldiği bazı gazetecilerin, Meclisteki yemin töreninin ardından kendisinin elini öpen Arkaz'ın İYİ Parti'nin 2. Olağanüstü Kurultayı'nda GİK dışında kalmasıyla ilgili sorusunu yanıtladı.

"İYİ Parti İstanbul Milletvekili Sayın Hayati Arkaz el öpme hadisesinden sonra sistemli bir şekilde saldırılara maruz kalmış ve dışlanmıştır." ifadesini kullanan Bahçeli, Arkaz'ın GİK listesinin dışında bırakıldığını hatırlattı.

Bahçeli, "Değerli dava arkadaşımız Hayati Arkaz ve benzeri durumdaki arkadaşlarımızı yakından takip ediyoruz. MHP olarak öncelikle değerli dava arkadaşımız Hayati Arkaz'ı partimize davet ediyoruz. Kamuoyunun bilgi ve takdirine sunarız." değerlendirmesinde bulundu.

Arkaz Bahçeli'nin davetini kabul etti

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'a konuşan Arkaz, Bahçeli'nin davetini kabul ettiğini söyledi. Arkaz, "Biz ülkücüyüz. Camiamızda liderlik çok önemlidir. On yaşımdan beri camianın içindeyim. Bütün ailem, babam dedem... 1969'dan beri içindeyiz. Bahçeli bizim liderimizdir. Genel başkanımın ağzından çıkacak her türlü kelam ve söz benim için emirdir. Teklifi şeref ve onurla kabul ettim. Zaten MHP'nin ve Ülkü Ocakları'nın bütün birimlerinde çalıştım. Ülke meselesinde elimizi taşın altına koyarız. Bu teklif, çok büyük bir onurdur benim için." dedi.

"1 ayda ne değişti?"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, MHP'ye geçen Hayati Arkaz ile ilgili, şöyle konuştu:

"Yıllar yılı milletvekili transferi yapmamayı bir ilke olarak benimseyen Sayın Bahçeli, bugün hem partimizin içişlerine karışmış, hem de 'milletvekili transfer borsası' açmak suretiyle, kendi ilkerini kendi eliyle yerle yeksan etmiştir.

Partimizden ayrılan sayın Milletvekili de yaklaşın bir ay önce "Benim partim İYİ Parti, Genel Başkanım Meral Akşener. Sonuna kadar da siyasetimi İYİ Parti'de yapacağım" demişti. Şimdi soruyoruz: 1 ayda ne değişti?

Bu girilen kirli ve pis yolla netice alacaklarını zannedenler yanıldıklarını er ya da geç anlayacaklardır. Siyasi tarihimiz bu çarpık yıllara tevessül edenlerin kötü akıbetlerinin hazin örnekleriyle doludur. Takdir milli iradenin sahibi aziz Türk milletinindir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.