SON DAKİKA
Hava Durumu

Bahçeli Bursa’da vatandaşa seslendi: Erdoğan’a oy verecek misiniz?

MHP lideri Devlet Bahçeli, 11 Eylül Bursa’nın kurtuluşunun kutlandığı günde kentte miting düzenledi. Birçok ilden katılımın sağlandığı mitingde Bahçeli, yapılacak seçimlerde Erdoğan için oy istedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2022 20:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2022 00:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bahçeli Bursa’da vatandaşa seslendi: Erdoğan’a oy verecek misiniz?

PELİN AKDEMİR / BURSAPORT

MHP lideri Devlet Bahçeli, Bursa'nın kurtuluş günü olan 11 Eylül Pazar günü Gökdere Meydanı'nda "Aday belli, karar net" temasıyla miting düzenledi. Seçim çalışmaları kapsamında düzenlenen mitingde Bahçeli, muhalefeti parlamenter sisteme dönmek istemiyle suçlarken seçimlerde Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan için oy istedi.

MERSİN VE KERKÜK’TEN MİTİNG İÇİN GELDİLER

Mitingin, beş büyük şehir arasında belediyesinin AK Parti'de olduğu tek il olan Bursa’nın kurtuluş gününde düzenlenmesi önem taşıyor. Miting için Çanakkale, Balıkesir, Bilecik, Yalova, İstanbul, Gebze gibi yakın yerlerin yanı sıra Mersin ve Kerkük’ten gelen vatandaşlar da vardı. Ak Parti Bursa Milletvekili Osman Mestan ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş mitinge katılım gösterdi.

Saat 17.00'da başlayacak miting için belediyeye bağlı toplu ulaşım aracı tramvay, 15.00 ve 17.00 saatleri arasında ücretsiz yolcu taşıdı. Miting alanına girişlerde sıkı güvenlik önlemleri alındı. Girişler iki kontrol noktasından polis ekiplerinin denetiminde yapıldı. Farklı illerden katılımın sağlandığı miting alanının çoğunu erkekler oluşturdu. Platformun ön kısmı milletvekilleri ve parti il başkanlarına ayrıldı. Kalabalığın izdihama yol açması nedeniyle kadınlar ve çocuklar miting alanının ön tarafına alındı. Miting alanında birkaç kişi dışında maske takan olmadı. Alanda baygınlık geçirenlere sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

Mersin'den gelen çocuk ve kadınların oluşturduğu topluluk miting alanına girişte alkışlandı.

‘MHP’Yİ KÜÇÜK GÖREN SOYTARILAR GELİN BURSA’YI GÖRÜN'

Saat 17.00’da başlaması beklenen miting, 17.35’de saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Bahçeli kürsüye çıkınca "Hareketin lideri Devlet Bahçeli" diye slogan atıldı. Bahçeli, 45 dakika süren konuşmasının yarısını muhalefeti eleştiriye, yarısını da cumhurbaşkanlığı sistemine övgüye ayırdı. Bahçeli, altılı masayı güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüşü istemesiyle eleştirirken seçimler için miting alanındakilerden oy sözü istedi. Medya ve sosyal medyayı da eleştiren Bahçeli, şunları söyledi:

"Turpun heybeden büyük olduğuna 2023 seçimlerinde bir kez daha tanık olacaklar. Türkiye’nin kendilerinden ibaret olmadığını kabul etmek zorunda kaldılar. Sadece kimyaları değil matematikleri de bozuldu. Eğer cesaretiniz varsa gelin de Bursa'ya bakın. Bakın da vatan, bayrak sevdası nedir görün. Bizim anketlerimiz, maaşa bağlanmış paragöz şirketleri değil Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Bilecik’tir. A’dan Z’ye Büyük Türk Milletidir. MHP'yi küçük gören soytarılar, gelin de Bursa’yı görün.”

“Adayımız belli, kararımız nettir” diyen Bahçeli, seçimlerde Cumhurbaşkanı adaylarının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirterek, 2023'de yapılacak seçimler için oy istedi. "Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a oy verecek misiniz? Cumhur ittifakıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine onay verecek misiniz?" diye soran Bahçeli’yi alandakiler, ‘Evet’ diyerek yanıtladı.

‘ALTI ARTI BİR MASANIN ADAYINI DIŞ GÜÇLER BELİRLEYECEK’

Muhalefete eleştirilerde bulunan Bahçeli, şöyle konuştu:

“Kılıçdaroğlu altılı masada çatlak olmadığını, parti başkanlarının uzlaşması halinde adaylığa hazır olduğunu açıklarken bir yalvarmadığı kalmıştır. Hepsinin ağzına bir parmak bal çalarak masanın altında tutmaya çalışıyorlar. Bursa’dan söylüyorum; Zillet ittifakı kaostur, krizdir, kifayetsizdir. Türkiye'yi onlarca yıl geriye çökertme projesidir. Boş boş konuşup milletimizi meşgul etmesinler. Zillet ittifakının adayını altı artı bir masa değil dış güçler belirleyecektir. Biden'dan onay almadan adayımız budur diyemezler."

Bahçeli, “HDP’nin desteğiyle büyükşehir belediyelerini kazanan partiler şimdi HDP’ye bakanlık vaatlerinin ifşa edilmesiyle tartışmalara düşmüştür. HDP’ye bakanlık vermek demek teröristlerin tıpkı belediyeler gibi bakanlıklara yerleşmesi demektir. HDP’ye bakanlık sözleri PKK’nin devlete tutunması ihanetin ve melanetin konuşlanması demektir” diye konuştu. Bu sözler üzerine alandan Bahçeli için ‘konuş’ denirken, muhalefet için ‘yuh’ sesleri yükseldi.

Bursa'nın kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü olduğunu hatırlatan Bahçeli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Milli Mücadele kahramanlarını ve aziz şehitleri andı.

Daha sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından Bahçeli'ye "Bursa kılıcı" hediye edildi.

‘LİDERİMİZ KİMİ DERSE ONA OY VERİRİZ’

Yalova'dan Canan Köse, yakın zamanda bir seçim olacağını düşünmediğini belirterek, "Ama burası Türkiye her an her şey olabilir. 11 Eylül'e denk gelmesi çok anlamlı. Sayın Devlet Bahçeli bunu hesap etmiştir” dedi.

Yalova MHP İl teşkilatından mitinge katılan Murat Yıldırım, "Türkiye Cumhuriyeti'nin ne Pensilvanya’dan emir alanlara ne Kandil’de yatıp kalkanlara bırakılmayacağını göstermek için buradayız. Bu ülke üç beş çapulcuya bırakılacak ülke değildir. Bizim liderimiz bize kimi gösterirse biz ona oy veririz. Bizim bilge liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında olmamızı söyledi. Bilge liderimizin verdiği talimata harfiyen uyarız. Burada z kuşağı diye gençleri böldüler. Burada Türk kuşağı var, z kuşağı değil. Bakın, Kerkük'ten bile gelen arkadaşlarımız var. Seçim Temmuz 2023'te. Seçim tarihi belli. Ne zamansa o zaman yapılacak" diye konuştu.

Miting için yakın illerin yanı sıra Kerkük'ten Bursa'ya gelen MHP'liler de vardı.

‘BU BİRLİK BERABERLİK MİTİNGİDİR’

Salih Lapacı, "Hem 11 Eylül Bursa'nın kurtuluşu hem de 12 Eylül ülkücülerin şehit verdiği bir tarih. Türkiye'nin birlik beraberliğe ihtiyacı var. Türkiye'nin etrafı sarılmış durumda, bu birlik beraberlik mitingidir" ifadelerini kullandı.

Balıkesir Edremit'ten gelen Eda Elif Atış, "Bahçeli için geldik. Bu kalabalık güzel olduğu için çok mutluyum. Bence seçimlerde bu sene MHP'liler öne geçecek" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.