SON DAKİKA
Hava Durumu

Babacan: Taze döviz kaynağına ihtiyaç var

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 6 Şubat depreminin ekonomik maliyetini değerlendirdi. “Taze döviz kaynağına ihtiyaç var” diyen Babacan, “Dünyada 2001 krizindeki dönemin 11-12 misli para var. Paranın Türkiye’ye gelmesi ancak güvenle ve ehil kadrolarla olur. Üstelik bu para borç olarak gelmek zorunda değil” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2023 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2023 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Babacan: Taze döviz kaynağına ihtiyaç var

Deprem bölgesi Hatay’ın Yayladağ ilçesine bağlı Şenköy’den Halk TV’ye bağlanarak Senem Toluay Ilgaz’ın sorularını yanıtlayan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, depremin ekonomik maliyetini değerlendirdi. Babacan, "Depremden sonra ülkeyi ayağa kaldırmak için yatırımlar gerekecek. Diyelim ki iş makinesi çalışacak, bu döviz demek. İş makineleri mazot yakacak; döviz demek. İnşaat demiri kullanılacak; döviz demek. Çimento, beton kullanılacak; döviz demek. Dolayısıyla bu iş sadece iç finansmanla çözülmez. Ülkenin taze döviz kaynağına ihtiyacı var" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "1 yılda konutları inşa edeceğiz" sözüne yönelik Babacan, "Vatandaşlarımız bugün bize çadır soruyor. Ben de Erdoğan’a soruyorum: Şu anda Türkiye’deki çadır ihtiyacı ne kadardır? Size ulaşan çadır talebi kaç adettir? Bu çadır talebini kaç gün içinde karşılayabileceksiniz?" diye sordu.

Ayrıca şehirlerin kültürel ve tarihsel mirasını da vurgulayan Babacan "Özellikle Antakya, tarih mirasımızın çok zengin olduğu, sosyal dokunun çok özel olduğu, binlerce yıllık tarihi olan, nice medeniyetlerin kurulduğu topraklar. Her bir ilçemizin, yöremizin özgün sosyal dokusunu, kültürünü yaşatacak şekilde ayağa kaldırılması gerekiyor. Özellikle Antakya için çok özel bir program uygulanması gerekiyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.