SON DAKİKA
Hava Durumu

Babacan: Doğu'dan gelen postal seslerine alkış tutanlar, aklınızı başınıza alın!

DEVA Partisi Nilüfer İlçe Kongresi'ne katılan Genel Başkan Ali Babacan, "İçimizdeki, Doğu’dan gelen postal seslerine alkış tutanlara sesleniyorum. Aklınızı başınıza alın." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2022 18:21
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2022 18:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Babacan: Doğu'dan gelen postal seslerine alkış tutanlar, aklınızı başınıza alın!

DEVA Partisi Nilüfer İlçe Kongresi, Genel Başkan Ali Babacan'ın katılımıyla Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlendi. Burada konuşma yapan Ali Babacan, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Babacan, "Hem bölgemiz hem de tüm dünya için son derece kaygı verici bir süreçten geçiyoruz. Türkiye için de kaygı verici bir süreç olduğunu kimse unutmasın. İçimizdeki, Doğu’dan gelen postal seslerine alkış tutanlara sesleniyorum. Aklınızı başınıza alın." ifadelerini kullandı. 

‘Ukrayna halkının amasız ve fakatsız yanındayız’

"Bombalar, sirenler ve postal sesleriyle güne uyanan Ukrayna halkının, amasız ve fakatsız yanındayız." diyen Babacan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Çünkü birileri postal sesleri Doğu’dan gelince heyecana kapılıyor. Çoktan tarihe gömülmesi gereken emperyal hayallerle yatıp kalkıyorlar. Ülkemizin tarihi ittifaklarını temelden sarsmak istiyor. Görüyoruz onları. Bugünler çok önemli sınav. Herkes duruşunu, niyetini açığa döküyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tutumunu da eleştiren Babacan, "Cumhurbaşkanı, Ukrayna’yla ilgili net ve keskin tavrı ortaya koyamadı. Dün uçakta ‘Ne Rusya’dan ne Ukrayna’dan vazgeçeriz’ diyor. Bugün ‘NATO bir şeyler yapmalı’ diyor. Öyle sunuyor ki sanki Türkiye NATO’da değil. Vatandaşımızın kafasını karıştırmaya çalışıyor. Kenara çekiliyor, ‘NATO bir şey yapsın, Avrupa bir şey yapmıyor’ diyor." diye konuştu. 

"Montrö anlaşmasının harfiyen uygulanması gerekir"

Karadeniz'e yönelik tartışmalara ilişkin Babacan, şunları söyledi:

"Karadeniz’in iç dengelerinin ve kıyıdaş ülkelerin istikrarı açısından Montrö anlaşmasının harfiyen uygulanması gerekir. Hükûmete tekrar sesleniyorum: Sakın ha yalpa yapmayın. Uluslararası hukuku defalarca deldiniz, deliyorsunuz ama bu Montrö konusundaki hata ülkemizin kendi istikrarına da Karadeniz’in etrafındaki diğer ülkelerin istikrarına da zarar verir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.