SON DAKİKA
Hava Durumu

Aydın: Tekstil sektöründeki kriz araştırılmalı

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, tekstil sektöründeki son aylarda ortaya çıkan krizin araştırılması amacıyla TBMM Başkanlığı’na meclis araştırma önergesi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2022 19:44
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2022 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Aydın: Tekstil sektöründeki kriz araştırılmalı

Tekstil sektöründe artan ithalata karşın hazır giyimde düşen ihracat, şirket kapanmalarını beraberinde getirdi. Türkiye’de salgın döneminde üretim, yatırım ve ihracat gibi birçok alanda kapasiteyi arttıran hazır giyim ve tekstil sektörleri bozulan ekonomik veriler nedeniyle zor bir dönem geçiriyor. Konunun araştırılması için TBMM’ye önerge veren Erkan Aydın, birçok bölgede tekstil atölyelerinin kapandığını ve işten çıkarmaların başladığını belirtti. Aydın, sektör temsilcilerinin kapasitelerin yarı yarıya çalıştığını, istihdam kaybı yaşandığını ve birçok dokuma tezgahının kapandığını söylediklerini dile getirdi. Aydın, şöyle devam etti:

“Yeni siparişler, kapasite kullanım oranları ve ihracatta düşüş hızının arttığı sektörlerde kapanmaların başladığı, buna bağlı olarak istihdam kaybının yaşandığı belirtiliyor. Ekim Ayı’nın ilk yarısında hazır giyim ihracatında yüzde 20’ye yakın düşüş yaşandığı vurgulanırken, her iki sektörde de yıl sonu ihracat hedefleri aşağı yönlü revize edildi. Kaybın önümüzdeki yıl da süreceğinden endişe eden sektör temsilcileri ithalatı düşürecek önlem talebinde bulunurken, temsilcileri istihdam desteği istiyor. Ekonominin can damarı olan tekstil sektöründeki krizin araştırılması amacıyla Anayasa’nın 98’inci maddesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün 104’üncü ve 105’inci maddeleri gereği Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.