SON DAKİKA
Hava Durumu

Akşener Bursa'da: Mezar kazarken petrol bulmuş!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Bursa Kent Meydanı'nda Bursalılarla buluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'petrol bulduk' müjdesine gönderme yapan Akşener, "Gabar'a bizi gömeceklerdi. Mezar kazarken petrol bulmuş" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2023 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2023 23:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Akşener Bursa'da: Mezar kazarken petrol bulmuş!

PELİN AKDEMİR / BURSAPORT

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş, Bursa Kent Meydanı'nda Bursalılara seslendi. Yenişehir Havaalanı üzerinden Bursa'ya gelen Akşener ve Yavaş, önce Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Sinan Ateş'in ailesini ziyaret etti. Kent Meydanı'nda 14.00'da başlaması progralanan miting yarım saat gecikmeyle başladı. 

Miting alanını dolduran vatandaşların yanı sıra mitingi dışarıdan takip edenler de oldu. Meral Akşener'in memleketlisi olduğunu söyleyen bir vatandaş, Meral Akşener'in Bursa'da öğretmen okulunda okuduğunu hatırlatarak, "Rizeliden bıktık artık. Bir kez de bir Bursalı seçilsin" diye konuştu. 

Akşener ve Yavaş'ın alana gelmesiyle program, şehitler ve depremlerde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İlk konuşmayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptı. 

YAVAŞ: 'DİNİ SİYASETE ALET EDİNCE İNSANLARIN GÖZÜ KÖR OLUYOR'

'Mansur Başkan' sloganıyla konuşmasına başlayan Yavaş, vatandaşlardan sloganlarla konuşmasını bölmemelerini rica etti. 'Başkanlık sistemi gelince uçacağız' söylemini hatırlatan Yavaş, "Geldiğimiz noktada uyuşturucu kullanma yaşı 10 yaşına kadar indi. Sınırlarımız delik deşik olmuş. Enflasyon düşmüyor. İki ayda bir bakan değiştiriyorsunuz hiç birisi çare olmuyor" diye konuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "14 Mayıs'ta Ak Parti kaybederse, bu Türkiye'ye vurulmuş bir darbedir" sözlerine karşılık Yavaş, "Seçimin güvenliğinden sorumlu olmasına rağmen bunu söyledi. Ömer Çelik de 'Muhalefetin tek amacı var, Cumhurbaşkanımız ve Ak Parti'yi yenmek'. Evet, seçime bunun için girdik. Seçime kaybetmeye mi girdik? Elbette ki iktidar olmak için seçime girdik. Bundan daha doğal bir şey var mı?" diyerek yanıt verdi.

Ankara'nın belediye seçimlerinde CHP'ye geçmesine değinen Yavaş, "İftiraları Ankaralı dinlemedi. Çünkü Ankaralı, 23 yıldır jeliboncu bir kafanın yönettiği Ankara'da olan biteni görüyordu. 16 milyar parayı Ankapark gibi ucube bir projeye gömdü" sözleriyle Ankara'nın asli sorunları yerine yanlış projelere kaynak aktarıldığını anlattı. Yavaş, "Bunlar muhafazakar kitleye 'Çalıyor ama çalışıyor'u kabul ettirdiler. Dini bütün insanların bir çoğu bunu mazur görür hale geldiler. İşte islama verilen en büyük zararlardan birisidir. Oysa affolmayacak tek günah, kul hakkı değil midir? Dini siyasete alet edince insanların gözü kör oluyor" sözleriyle konuşmasına devam etti. Yavaş, konuşmasının sonunda seçimlerle birlikte parlamenter sisteme geçişin sağlanması gerektiğini söyledi. 

AKŞENER: 'KENDİMİ EVİMDE HİSSEDİYORUM'

Bursa öğretmen okulu mezunu olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bütün hayatımı Bursa'da ve öğretmen okulunda yaşadıklarım şekillendirdi" cümlesiyle konuşmasına başladı. Anneannesinin Bursa Gündoğdu Köyü'nden olduğunu söyleyen Akşener, "Kendimi evimde hissediyorum" dedi. Sinan Ateş pankartlarını okuyan Akşener, "Gencecik bir akademisyen Ankara'nın göbeğinde katledildi. Katiller belli ama teröristlerin ayak numaralarına kadar bilen, Gabar'da bize mezar kazdıran Tayyip Erdoğan nasıl oluyor da Sinan Ateş'in katillerini, azmettiricilerini bulamıyorsun?" diye konuştu. Akşener'in konuşması, vatandaşlar tarafından Erdoğan'ın yuhalanmasına neden oldu. "Bunun adı artık iktidardan gidiyor olmaktır. Sözünün geçmediği bir cumhurbaşkanı 'topal ördek' olmuş bir cumhurbaşkanı demektir." diyen Akşener, 14 Mayıs akşamı seçimi kazanacaklarını, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 13'ncü Cumhurbaşkanı, kendisinin Başbakan olacağını söyledi. 

"Türkiye mübareklerin elinde sanki savaşa gidiyor. Seçime gidiyoruz seçime" diyen Akşener, Bursalılara seçimden sonra neler yapacaklarını anlattı. Cumhurbaşkanının her bir vatandaşının güvenliğinden sorumlu olduğunu hatırlatan Akşener, "Kadına sürtük, çürük, düşük diyemez. Doktorlara 'gidin' diyemez. Çiftçiye 'hain' diyemez. Domates yetiştiricisine 'terörist' diyemez. Muhalefete oy verecek millete 'işgalci, darbeci' diyemez. 15 Temmuz'da senin canını bu millet kurtardı, bir de onlara 'darbeci' mi diyorsun? Milli irade hepimiz için baş tacıdır" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'petrol bulduk' müjdesine gönderme yapan Akşener, "Bizi Gabar'a gömeceklerdi. Mezar kazarken petrol bulmuş" ifadelerini kullandı. 

'BÜTÜN KÖYLERDE OKULLARI YENİDEN AÇACAĞIZ'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun şampuan reklamına yönelik sözlerini hatırlatan Akşener, her gittiği şehirde psikiyatrlara seslendiğini, muayenelerini yapmak için görev almalarını rica ettiğini söyledi. Akşener, seçimden sonra yapacaklarını şu sözlerle anlattı:

"Biz, hemen bir ay içerisinde 100 bin öğretmen tayin edeceğiz. Bütün köylerde okulları yeniden açacağız. Ziraat mühendisi, veteriner, öğretmen gibi arkadaşlarımızı köylere tayin edeceğiz. Gençlerin köylere dönüp üretim yapmaları için SGK veya Bağkur primlerini 5 yıl boyunca devlet olarak biz ödeyeceğiz. Aynı zamanda ev kadınlarımıza 2 bin 500 lira maaş bağlayacağız. İki yıl içerisinde Türkiye'deki sığınmacıları geri göndereceğiz. Bursa önemli bir sanayi şehri ama devlet tarafından yardım edilen bir durumu yok." 

Akşener, konuşmasının sonunda İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz'ı 14 Mayıs'tan sonra kurulacak olan yeni hükümette ekonomiden sorumlu bakan olarak tanıttı. 

Miting fotoğrafları için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.