SON DAKİKA
Hava Durumu

AKP, MHP ve İYİ Parti TBMM'de Erdoğan’ı ayakta karşıladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Meclis Genel Kurulu'na girdiği sırada AKP, MHP ve İYİ Partili vekiller ayakta karşılarken CHP ve HDP'li vekiller ise yerlerinden kalkmadılar ve alkışlamadılar. TİP'li vekiller ise Erdoğan'ın konuştuğu oturuma katılmadı.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2022 00:03
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2022 02:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
AKP, MHP ve İYİ Parti TBMM'de Erdoğan’ı ayakta karşıladı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 27. Dönem 6. Yasama Yılı'nın açılış toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Genel Kurul'a girdiği sırada AKP, MHP ve İYİ Partili vekiller ayakta karşılarken CHP ve HDP'li vekiller ise yerlerinden kalkmadılar ve alkışlamadılar. İYİ Partili vekiller Erdoğan Genel Kurul'a girince ayağa kalktılar ancak alkışlamadılar.

TİP milletvekilleri oturuma katılmadı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekilleri ise Erdoğan'ın konuştuğu Genel Kurul oturumuna katılmadılar. Oturum öncesi Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Meclis Başkanlığının ilettiği gündemdeki tek başlığın Erdoğan’ın konuşması olduğuna dikkat çekerek “Meclis’i tümüyle işlevsizleştirmeye çalışan, herhangi bir saygısı olmayan bir şahsın, sadece taşıdığı sıfat nedeniyle, halkın tek bir gerçek sorununu gündeme almayacağı; büyük ihtimalle danışmanları tarafından yazılıp promptera yüklenmiş olan bir metni cama bakarak okumasını dinlemeye sabrımız yok!” dedi.

Sadece bu gündemle yapılacak bir açılış toplantısını reddettiklerini söyleyen ve bu nedenle Türkiye İşçi Partisi milletvekilleri olarak bu törene katılmama kararı aldıklarını duyuran Baş, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"Burası demokratik bir hukuk devletiymiş gibi; patronlar, yandaş müteahhitler iliğimizi kemiğimizi sömürmemiş gibi, bakanlık koltukları atanmış bir avuç liyakatsiz tarafından kişisel çıkarları için işgal edilmemiş gibi, milyonlarca insan bir avuç azgın azınlık daha da zengin olsun diye açlığa mahkûm edilmemiş gibi, çocuklarımız sokaklarda veya okullarında bile aç susuz kalmıyormuş gibi, dostlarımız hapiste rehin, kadın katilleri, hırsızlar, çeteler sokakta serbest değilmiş gibi, bugünümüzü yarınımızı ve hatta icat ettikleri tarihlerle dünümüzü çalmamış gibi davranmayacağız… ‘-mış’ gibi yapmayacağız.

Bugüne kadar ne halkımıza ne de TBMM’ne karşı herhangi bir saygı gösterdiğini görmediğimiz, yemininin tam aksine hepimizin bildiği gibi taraflı ve hatta bizzat taraflaştırıcı birisinin, halkın büyük çoğunluğuna sürekli hakaret eden bir şahsın 84 milyonun cumhurbaşkanıymış da saygı duyulması gerekiyormuş gibi davranmayacağız!

Türkiye İşçi Partisi, bu memleketin kurtuluşu ve kuruluşu için her türlü bedeli ödemekten geri durmayanların partisi olarak, milyonlarca yurttaşımız ile birlikte her ne pahasına olursa olsun bu karanlık döneme son vereceğiz. Bu inançla, bu kararlılıkla yasama dönemine başlıyoruz. Hem TBMM’de hem de atölyelerde, fabrikalarda, plazalarda, okullarda ve elbette sokaklarda halkın mücadelesini büyütecek, her türlü halk düşmanı girişime ve uygulamalara karşı kararlılıkla duracağız. Yurttaşlarımızın 20 yıllık acılarını son vereceğiz. Eşit ve özgür bir memleketi, barışı ve laikliği, güzel geleceğimizi hep birlikte mutlaka kazanacağız. İşte o zaman; artık duymaktan bile bıktığımız için meclis kürsüsünde dinlemeyi reddettiğimiz bu sesi, tüm hayatımızdan çıkaracağız, kürsülerden-ekranlardan hiç duymayacağız.

Ve elbette evrensel hukuk normlarında bağımsız, tarafsız, adil bir yargı düzenini mutlaka kazanacağız. O zaman yıllardır dinlemekten bıktığımız bu sesi, ekranlardan kürsülerden değil ama mahkeme salonlarında halkın önünde hesap verirken büyük bir dikkatle dinleyeceğimize de söz veriyorum. Tüm yurttaşlarımızı bir kez daha sevgiyle, saygıyla selamlıyorum, öfkeliyiz ama öfkemizin umuda döndüğü bir andayız, şundan eminiz bugün son kez TBMM Erdoğan’ın açılış konuşmasıyla yeni bir döneme başlıyor, bir daha böyle bir sahne yaşamayacağız!"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.