SON DAKİKA
Hava Durumu

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal görevinden istifa etti

Harf Devrimini hedef alan çıkışıyla tepki çeken AKP Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, grup başkanvekiliği görevinden affını istediğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2022 19:10
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2022 09:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal görevinden istifa etti

AKP Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bugün itibarıyla grup başkanvekilliği görevimden affımı talep ettim. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bugüne kadar şahsıma duyduğu güven ve verdiği sorumluluklar için müteşekkirim. Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım." ifadelerine yer verdi.

Eleştirilere yanıt vermek için dün yazılı bir açıklama yapan Ünal, "Ses bayrağım Türkçe ile gurur duyuyorum. kendimi Cumhuriyetin fikri hü irfanı hür bir evladı olarak görüyorum" demişti.

Ne olmuştu?

Ünal, "Kültür devrimi olarak Cumhuriyet bizim alfabemizi, dilimizi, bütün düşünmemizi yok etmiştir" yönündeki ifadeleri nedeniyle başta MHP lideri Devlet Bahçeli olmak üzere pek çok siyasiden tepki almıştı. Bahçeli Ünal'ı "Bugünkü Türkçe’mizle düşünce oluşturamayacağımızı söylemek gerçekleri çarpıtmaktır, nesnel gelişmelere aykırıdır, dilimizi karalamaktır, nihayetinde özgüven eksikliğidir” diyerek sert bir dille eleştirmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.