SON DAKİKA
Hava Durumu

AK Parti Sözcüsü Çelik: En düşük emekli aylığı üzerinde çalışılıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, en düşük emekli aylığında artış düzenlemesine ilişkin, "Üzerinde çalışılıyor. Henüz karar verilmiş değil. Şu zamana yetişir diye bir değerlendirme yapmamız söz konusu değil." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 23:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 23:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
AK Parti Sözcüsü Çelik: En düşük emekli aylığı üzerinde çalışılıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına ilişkin basın açıklaması yaptı.

En düşük emekli aylığı

"En düşük emekli aylığının 10 bin liradan 12 bin liraya artırılmasına yönelik bazı çalışmalar kulislere yansıdı. Böyle bir çalışma varsa hangi aşamada ve temmuz maaşlarına yetişir mi?" sorusu üzerine Çelik, "Üzerinde çalışılıyor. Henüz karar verilmiş değil. Şu zamana yetişir diye bir değerlendirme yapmamız söz konusu değil. Orta vadeli programın korunması esas olmak üzere toplumun her kesiminin yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Başıboş sokak hayvanlarına ilişkin düzenlemenin Meclis'e ne zaman geleceği sorusuna ilişkin de Çelik, "Son noktayı koymak üzereyiz. Bu hafta Meclis'e yetiştirmeye çalışacağız." dedi.

Muhalefetin erken seçim söylemleri

Çelik, iç siyasette zaman zaman erken seçim tartışmalarının gündeme geldiğini, son yapılan seçimlerle kendileri açısından seçim döneminin kapandığını aktardı.

Erken seçim tartışmalarını yakinen takip ettiklerini dile getiren Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Ana muhalefet partilerinin bunu gündeme getirmeleri aslında, kendi bünyelerindeki iç mücadeleyi erken seçim tartışmalarıyla yönetmek ya da örtbas etmek istemektedirler. Erken seçim tartışmalarının hiçbir şekilde muhatabı değiliz. Milli irade kararını vermiştir, önümüzdeki dönemi milletimize hizmet etme konusunda en iyi şekilde değerlendireceğiz. Özellikle de etrafımızda yeni gelişmeler olurken dünyada yeni meydan okumalar ortaya çıkarken bu tartışmaları son derece gereksiz gördüğümüzü, milli iradenin kararı çerçevesinde önümüze baktığımızı ve toplumumuzun her kesiminin planını buna göre yapması gerektiğini bir kere daha ifade ediyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.