SON DAKİKA
Hava Durumu

Ahmet Şık: Herkes en iyi bildiğini yapıyor

Meclis'teki ilk konuşmasında AKP'lilerin saldırısına uğrayan ve konuşması kesilen HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, "Herkes en iyi bildiği şeyi yapıyor. Ben de doğruları söylemeye devam edeceğim" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2018 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2018 09:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Ahmet Şık: Herkes en iyi bildiğini yapıyor

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, milletvekili olduktan sonra, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı ilk konuşmada AKP'li milletvekillerinin saldırısına uğradı. AKP'li Meclis Başkanvekili Mustafa Şentop'un yönettiği birleşimde, 'hakaret ettiği' gerekçesiyle Şık'a iki birleşimden çıkarma cezası verildi. Sözkonusu ceza daha önce HDP'li Garo Paylan ve Osman Baydemir'e de uygulanmıştı.

Genel Kurul'da yaşadıklarını Cumhuriyet'e anlatan Şık, daha önce de yargılandığı davalarda kendisine savunma hakkı tanınmamasının anımsatılması üzerine, "Yargısıyla iktidarı birbirinden farklı değil" yorumunda bulundu. Genel Kurul'da kendisine yönelik bir saldırı olmasının sürpriz olmadığını söyleyen Şık, "Meclis'in mevcut yapısı içerisinde gerçek anlamda bir muhalefetin HDP sıralarından yükseleceğini bildikleri için ön almaya çalışıyorlar" diye konuştu.

'Ahlaksızlık sözü genel bir tanımdı'

İktidarın konuşmasında dile getirdiği konulara yönelik bir yanıt veremediğini söyleyen Şık, ceza gerekçesi olan 'ahlaksızlık' tanımının bir kişi ya da gruba yönelik değil, siyasi ahlaksız anlamında genel bir tanımlama olduğunu kaydetti. Şık, "Konuyu çarpıtarak kullanıyorlar. 'Ahlaksız' mevzusunu siyaseten etik değerlere sahip olmama tanımlaması üzerinden bir değerlendirme olarak dile getiriyorum. Ancak AKP'lilerin fırsat kollama halleri var. Kaba kuvvetle, şiddetle saldırıyorlar" diye konuştu.

"Herkes en iyi bildiği şeyi yapıyor. Ben de en iyi bildiğim şeyi yapacağım. Doğruları söylemeye devam edeceğim" diyen Şık, "Genel Kurul'da yaşananlar bizim niye muhalefet ettiğimizin prototipiydi. Kalabalık olmaya güvenerek kaba kuvvet uygulamaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı. Siyasi ahlaksızlığa ilişkin bir eleştiri yaptığını ancak AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın çok ağır küfürler ettiğini dile getiren Şık, CHP'li milletvekillerinin kendisine birleşimden çıkarma cezası verilmesi için yapılan oylamada tavırsız kalmasını da eleştirdi; "Süreç tavırsız olmayı değil, herkesin safını net olarak belli etmesi gereken bir süreç" dedi.

TBMM'nin çalışma usül ve esaslarını belirleyen İçtüzük, AKP ve MHP tarafından geçen yasama döneminde değiştirilmiş, muhalefetin söz hakkını kısıtlayan yeni içtüzük hükümleri, 1 Ekim 2017 tarihinden itibaren yürürlüğe girmişti. Buna göre, birleşimden çıkarma cezası alan milletvekillerine verilen aylıktan kesme cezası Ahmet Şık'a da uygulanacak ve bir aylık maaşının 3'te 2'si kesilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.